Το Flashback trojan προσβάλει 600.000 Mac

You are currently viewing Το Flashback trojan προσβάλει 600.000 Mac

Οι υπολογιστές της Apple και τα virus κάθε μορφής ήταν “τσακωμένα” εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό φαίνεται ότι αλλάζει μετά την άνθηση στις πωλήσεις των Mac τα τελευταία χρόνια μιας και οι ένα malware έχει προσβάλει περίπου 600.000 συστήματα Mac παγκοσμίως. 

Το πρόβλημα ονομάζεται Flashback trojan και δεν είναι κάτι καινούργιο μιας και φαίνεται πως παραλλαγές του κυκλοφορούν ήδη από το 2007. Σήμερα όμως η τρέχουσα έκδοση του Flashback trojan φαίνεται να έχει προσβάλει περισσότερους από 550.000 υπολογιστές Mac και μάλλον το νούμερο πλησιάζει – ίσως και να ξεπερνά – τα 600.000 συστήματα.

Η ανακοίνωση έγινε από την Ρώσικη εταιρεία antivirus Dr. Web, ενώ χαρακτηριστικό του προβλήματος είναι πως η εταιρεία αναφέρει τουλάχιστον 274 μολυσμένα συστήματα στην πόλη που εδρεύει η Apple, το Cupertino της California.

Μείνετε συντονισμένοι στο FullPC.gr θα σας ενημερώνουμε διαρκώς για κάθε νεότερο που αφορά το συγκεκριμένο πρόβλημα. Για αρχή πάντως προτείνουμε να προχωρήσετε σε software update – επιλέξτε το μήλο στην κεντρική οθόνη και στην συνέχεια Software Update – του συστήματος σας μιας και αρχές της εβδομάδας η Apple εξέδωσε update το οποίο διορθώνει το κενό ασφάλειας. Αν δεν έχει ήδη μολυνθεί το σύστημα σας με αυτό το update θα το θωρακίσετε.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

This Post Has 2 Comments

  1. Geo

    Ψεύτικη είδηση, προερχόμενη από το στρατόπεδο της Microsoft. Κατά πρώτον τα Mac δεν προσβάλλονται από trojan, και κατά δεύτερον δεν υπάρχουν 600 χιλιάδες Mac.

    1. Γιώργος

      Δυστυχώς για τους Mac users η είδηση είναι 100% αληθινή. Το πρόβλημα ασφάλειας που παρουσιάστηκε έχει να κάνει με το Java runtime. Σχετικά με το παγκόσμιο αριθμό των συστημάτων που τρέχουν Mac OS X, απλά θα αναφέρουμε ότι οι πωλήσεις Mac μόνο για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 ήταν 5,2 εκατομμύρια συστήματα. Λύση πάντως βρέθηκε http://fullpc.gr/%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/hacks-diy/%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%BE%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-mac-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-flashback-troja/

Αφήστε μια απάντηση