Αντίθετη η Wind με την απόφαση της ΕΕΤΤ σχετικά με το VDSL

You are currently viewing Αντίθετη η Wind με την απόφαση της ΕΕΤΤ σχετικά με το VDSL

Αντίθετη με την απόφαση της Εθνική Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων [Ε.Ε.Τ.Τ.] η οποία δίνει την έγκριση για διάθεση στη λιανική υπηρεσιών VDSL από τον ΟΤΕ είναι η Wind και αναμένεται να προχωρήσει σε ενέργειες για την κατάργηση της τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της Wind αναφέρουν πως το σκεπτικό της απόφασης καταργεί ουσιαστικά την μέχρι τώρα ρύθμιση που υπήρχε στην αγορά για τον ΟΤΕ κάτι που είναι δυνατό να προκαλέσει πρόβλημα στη λειτουργία του ανταγωνισμού. Επιπλέον αναφέρουν ότι ο ανταγωνισμός θα αναγκαζόταν να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες με ζημία.

Η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται πάντως ότι απασχολεί και τον ΟΤΕ μιας και την περιμένει ήδη από το Μάρτιο του 2011, ενώ η επένδυση έχει στοιχίσει στον οργανισμό περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Ο προβληματισμός έχει να κάνει με το γεγονός ότι στελέχη του ΟΤΕ φέρονται να πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση κρύβει παγίδες και εμπόδια για την αξιοποίηση της τεχνολογίας VDSL.
Πηγή: tovima.gr

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση