Στα 99 σέντς το HTC First στις ΗΠΑ [VIDEO]

You are currently viewing Στα 99 σέντς το HTC First στις ΗΠΑ [VIDEO]

Ακόμα δεν πρόλαβε να “στεγνώσει η μπογιά” του HTC First και η συσκευή με το ενσωματωμένο Facebook Home αντιμετωπίζει τη σκληρή πραγματικότητα της αγοράς. 

Το HTC First, το πρώτο smartphone που προέκυψε από την συνεργασία του Facebook με την HTC, μπορεί να μην είναι διαθέσιμο στη χώρα μας αλλά από την ημέρα που έκανε την εμφάνιση του στις ΗΠΑ, με τα διόλου ευκαταφρόνητα χαρακτηριστικά του, η τιμή του έπεσε από τα 99 δολάρια στα 99 σεντς.

HTCF2960

Η τιμή αυτή φυσικά αφορά την απόκτηση του HTC First μέσω συμβολαίου με την AT&T και θεωρείται καλή, αν σκεφτεί κανείς ότι το εν λόγω smartphone έχει οθόνη 4.3″ 720p στα 341 PPI, κύρια κάμερα στα 5ΜΡ, μπαταρία με χωρητικότητα 2.000mAh, μνήμη RAM στο 1GB, εσωτερική χωρητικότητα 16GB και υποστήριξη 4G δικτύου. Κερασάκι στην τούρτα, η λήψη βίντεο στα 1080p.

HTCFSpcs960

Μήπως όμως ο μέσος καταναλωτής δεν είναι έτοιμος, δεν επιθυμεί η συσκευή που έχει στην τσέπη του να στηρίζεται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, σε μια “forked” έκδοση του Android 4.1 ή το HTC First στάθηκε “λίγο” σε μια αγορά όπου το πλαστικό και ευαίσθητο σασί του έχει να αντιμετωπίσει τις προηγούμενες γενιές μεγάλων εταιρειών όπως η Samsung με το Galaxy S3 και η Apple με το iPhone 4S, τα οποία κυκλοφορούν ακόμα και από πλευράς κατασκευαστικής ποιότητας και επιδόσεων υπερτερούν ;

https://www.youtube.com/watch?v=ArFy91n1FR0

Όπως και να έχει ο κος Zuckerberg αποφάσισε να μπει στο χορό του hardware από την πίσω πόρτα, αφήνοντας την HTC να πάρει στους ώμους της το βάρος του όλου εγχειρήματος, δεν ρίσκαρε να επενδύσει σε ένα “καθαρόαιμο” Facebook τηλέφωνο και φυσικά ελαχιστοποίησε την δυσκολία της υλοποίησης ενός λειτουργικού συστήματος, υιοθετώντας το δοκιμασμένο Android.

ZuckFB960

Λίγο τα παράπονα των χρηστών για την μέτρια κάμερα, λίγο το “άνοιξε-κλείσε” του Facebook Home και λίγο το ελαφρό “στράγγισμα” της μπαταρίας είναι μάλλον κάποιοι από τους λόγους που οδήγησαν τις πωλήσεις του να κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα και την HTC σε σημείο να μην μπορεί να διατυμπανίσει την επιτυχία της από κοινού προσπάθειας με το Facebook στην εδραίωση της “πρώτης” συσκευής με πυρήνα μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης.

HTCF99c960

Μένει τώρα να μάθουμε αν το νέο χαμηλό κόστος απόκτησης θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και πως θα αντιδράσουν όλοι όσοι το προμηθεύτηκαν στην αρχική τιμή διάθεσης.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση