Κυκλοφόρησε το Adobe Photoshop Lightroom 5 [VIDEO]

You are currently viewing Κυκλοφόρησε το Adobe Photoshop Lightroom 5 [VIDEO]

Δύο μήνες μετά από την διάθεση της beta έκδοσης του Adobe Photoshop Lightroom 5, η Adobe κυκλοφόρησε την κανονική και επίσημη έκδοση της επιτυχημένης πλατφόρμας διαχείρισης φωτογραφιών. 

ALC960

Δίνοντας ιδιαίτερη βάση σε έξι νέες και βελτιωμένες δυνατότητες, καθώς και σε μια σειρά από άλλες μικρότερες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν το λογισμικό της πιο ισχυρό και αποτελεσματικό, η Adobe προσφέρει το πακέτο της αναβάθμισης στα 79 δολάρια ΗΠΑ, για όσους είναι ήδη χρήστες του Lightroom, ανοίγοντας ταυτόχρονα την πρόσβαση και στους συνδρομητές της υπηρεσίας Creative Cloud.

ALC2960

Τα νέα δυνατά σημεία του Lightroom 5 :

– Προηγμένο Healing Brush : Κατάργηση ανεπιθύμητων στοιχείων με μία μόνο πινελιά. Ρυθμίστε το μέγεθος της βούρτσας και να ακολουθήστε την διαδρομή στην οποία βρίσκονται τα στοιχεία αυτά. Τα ανεπιθύμητα αντικείμενα και οι ρωγμές, ακόμη και τα ακανόνιστα σχήματα, θα εξαφανιστούν.

Εργαλείο Ευθείασης : Ισιώστε την κλίση στις εικόνες σας με ένα μόνο κλικ. Το νέο αυτό εργαλείο αναλύει τις εικόνες και ανιχνεύει τις λοξές οριζόντιες και κάθετες γραμμές, ισιώνοντας ακόμα και πλάνα όπου ο ορίζοντας δεν είναι φανερός.

– Εργαλείο “ντεγκραντέ” τύπου Radial : Δώστε έμφαση σε σημαντικά σημεία της εικόνας σας, με μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο. Το νέο εργαλείο του “ντεγκραντέ” σας επιτρέπει να δημιουργείτε έκκεντρα ή πολλαπλά βινιέτα, μέσα σε μία και μόνο εικόνα.

“Έξυπνη” προ-επισκόπηση :  Δημιουργεί μικρότερα αρχεία που ονομάζονται Smart Previews. Μπορείτε να κάνετε προσαρμογές ή προσθήκες μεταδεδομένων σε αυτά και να εφαρμόσετε τις αλλαγές σας στα πρωτότυπα αργότερα, χωρίς να χρειάζεται να έχετε μαζί σας ολόκληρο τον κατάλογό των αρχικών εικόνων.

– Βελτιωμένη δημιουργία βιβλίου φωτογραφιών : Δημιουργήστε όμορφα βιβλία φωτογραφιών από τις εικόνες σας. Το Lightroom περιλαμβάνει μια ποικιλία από πρότυπα, τα οποία μπορείτε να επεξεργαστείτε για να δημιουργήσετε μια δική σας προσαρμοσμένη εμφάνιση. Μετά, εύκολα, μπορείτε να στείλετε το βιβλίο σας για την εκτύπωση με μερικά μόνο κλικ.

– Δημιουργία Slideshows-βίντεο : Μοιραστείτε εύκολα την εργασία σας μέσα από παρουσιάσεις βίντεο. Συνδυάστε φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και φτιάξτε HD αρχεία βίντεο που μπορούν να αναπαραχθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε συσκευή.

Να σας θυμίσουμε ότι το Lightroom της Adobe ανταγωνίζεται το Aperture της Apple, το οποίο είναι διαθέσιμο στο AppStore έναντι 79.99 δολαρίων και σε κάθε του αναβάθμιση, συνήθως, μειώνει την τιμή του, γεγονός που οδήγησε την Adobe να χαμηλώσει την τιμή του Lightroom στα 149 δολάρια [έκδοση αυτόνομης εγκατάστασης], ενώ είναι πλέον ολοφάνερο ότι επιδιώκει τη μετάβαση των χρηστών της στις συνδρομητικές υπηρεσίες του Creative Cloud.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση