Ποια Mac αναβαθμίζονται σε OS X 10.9 Mavericks

You are currently viewing Ποια Mac αναβαθμίζονται σε OS X 10.9 Mavericks

Όπως κάθε φορά που ένα καινούριο λειτουργικό κάνει την εμφάνιση του, κάποια συστήματα που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του και μένουν εκτός. Ας δούμε μαζί παρακάτω λεπτομέρειες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple “κόβει” παλαιότερα μηχανήματα της από την αλυσίδα της αναβάθμισης του OS X αλλά ποιος θα ήθελε να ταλαιπωρείται με ένα σύστημα που δεν θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά ;

MavsNew960

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, κάθε Mac που λειτουργεί με Mountain Lion είναι αναβαθμίσιμο και σε Mavericks.

Συγκεκριμένα τα μοντέλα αυτά είναι :

– iMac : από τα μέσα του 2007 και αργότερα

– 13” MacBook Pro : από τα μέσα του 2009 και αργότερα

– 15/17” MacBook Pro : από τα μέσα του 2007 και αργότερα

– MacBook Air : 2008 και αργότερα

Mac Mini : αρχές 2009 και αργότερα

Mac Pro : 2008 και αργότερα

Xserve : 2009 και αργότερα

MavsWWDC960

Στις απαιτήσεις του OS X Mavericks για αναβάθμιση είναι όλοι οι Mac με 64bit Intel επεξεργαστή, που λειτουργούν με OS X 10.6.7 Snow Leopard,  Lion ή Mountain Lion και έχουν 8GB ελεύθερο χώρο στο δίσκο τους, ενώ δεν έχουμε αναφορά για την απαιτούμενη μνήμη RAM.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση