Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την ABI Research αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην κορυφή της αγοράς των έξυπνων κινητών τηλεφώνων, αλλά όχι για πολύ ακόμα. Βλέπετε η Κίνα, με πληθυσμό πάνω από 1,34 δισ. κατοίκους, όχι απλά πλησιάζει απειλητικά αλλά υπολογίζεται πως θα πάρει τα πρωτεία πριν το τέλος του 2013.
Βέβαια εδώ υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν την περασμένη Πέμπτη, κατά την διάρκεια μιας εθνικής διάσκεψης για την ασφάλεια του διαδικτύου και κατ’ επέκταση και των συσκευών που έχουν πρόσβαση σε αυτό, έδειξαν ότι ο αριθμός των κακόβουλων προγραμμάτων λογισμικού [malware] στις φορητές συσκευές αυξήθηκε σε 162.981, ποσοστό 25 φορές μεγαλύτερο από αυτό του 2011 και τα 2,500 δείγματα που είχαν εντοπιστεί τότε.
Τα περισσότερα από τα αυτά τα εγκαταστάθηκαν σε smartphones μέσω ανεπίσημων καταστήματων εφαρμογών, φόρουμ και ιστοσελίδων που προσφέρουν περιεχόμενο και εφαρμογές προς εγκατάσταση, σύμφωνα με Zhou Yonglin, επικεφαλή του τμήματος NCNERTT [National Computer Network Emergency Response Technical Team].
Η συντριπτική πλειοψηφία [82,5%] από αυτά έιχαν ως στόχο, τί άλλο, Android συσκευές, με την Κίνα να έχει μεγαλύτερο online πληθυσμό στον πλανήτη, καθώς και τους περισσότερους χρήστες κινητών με το δημοφιλές λειτουργικό.
Μέσα στο 2012, 16.388 ιστοσελίδες βρέθηκαν να έχουν παραποιηθεί, 6.1% περισσότερες από το προηγούμενο έτος και συνολικά 52.324 ιστοσελίδες βρέθηκαν να φιλοξενούν κακόβουλο λογισμικο, εκ των οποίων 3.016 ανήκουν στην κυβέρνηση της Κίνας.