Slow motion βίντεο στα 120 καρέ για το iPhone 5S

You are currently viewing Slow motion βίντεο στα 120 καρέ για το iPhone 5S

Φήμες θέλουν το επόμενο iPhone, αν λάβουμε υπόψιν την στρατηγική της Apple όσον αφορά την ονοματολογία iPhone 5S, να δίνει στους χρήστες την δυνατότητα λήψης βίντεο σε αργή κίνηση [slow motion], φτάνοντας μέχρι και τα 120 καρέ [fps] το δευτερόλεπτο. 

Σύμφωνα με κάποια τμήματα που βρέθηκαν κρυμμένα στον κώδικα του iOS 7, το νέο αυτό χαρακτηριστικό ονομάζεται “Mogul” και είναι ακόμα ασαφές σε ποια ανάλυση θα είναι διαθέσιμη η λειτουργία αυτή. Υποτίθεται δε, ότι λόγω περιορισμών στο hardware, η Apple θα κρατήσει το “Mogul” ως αποκλειστικό χαρακτηριστικό του καινούριου iPhone.

SlMo960

Πολλά από τα νέα δημοφιλή smartphones παρέχουν στους ιδιοκτήτες τους την επιλογή για λήψη σε αργή κίνηση, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Galaxy S4 της Samsung. Για να πραγματοποιηθεί όμως μια τέτοια λήψη, στα 120 fps, το βίντεο που θα συλλάβει η κάμερα της συσκευής πρέπει αναγκαστικά να είναι σε χαμηλότερη ανάλυση από εκείνο που θα λαμβάναμε υπό κανονικές συνθήκες [25-30 fps]. Αν το “Mogul” καταφέρει να ξεπεράσει αυτόν τον φραγμό και προσφέρει λήψη αργής κίνησης σε υψηλή ανάλυση, τότε το iPhone 5S θα έχει έναν “άσο στο μανίκι του”.

SlMoSett960

Το iPhone και οι δυνατότητες του, όσον αφορά την λήψη φωτογραφιών και βίντεο, έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο, μετατρέποντας το σε μια εξαιρετική πλατφόρμα με εκατοντάδες αξεσουάρ. Η Apple αυτό το γνωρίζει καλά και το προωθεί με κάθε διαθέσιμη ευκαιρία, αυξάνοντας και μετατρέποντας συνεχώς τις δυνατότητες της κάμερας, από συσκευή σε συσκευή.

Το iPhone 5S θα είναι μάλλον ο παραλήπτης άλλης μια σημαντικής αναβάθμισης, με το “Mogul” ως χαρακτηριστικό του γνώρισμα.

Ο κώδικας, αν και συμπεριλαμβάνεται στο iOS beta 7, δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι σε αυτούς που προσπάθησαν να τον ενεργοποιήσουν και να τεστάρουν τις όποιες διαφορές, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε πως οφείλεται καθαρά στην έλλειψη του σωστού περιφερειακού [component], δηλαδή μιας νέας κάμερας.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση