MaskMe από την Abine για “μασκοφορεμένα” email [VIDEO]

You are currently viewing MaskMe από την Abine για “μασκοφορεμένα” email [VIDEO]

Το MaskMe λειτουργεί ως add-on για τον Firefox και τον Chrome, με μελλοντική υποστήριξη σε Safari και Internet Explorer. Το μόνο ορατό σημάδι της παρουσίας του, είναι ένα μικρό κουμπί στη γραμμή εργαλείων. Τί μπορεί να σας προσφέρει ; 

Σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με ηλεκτρονικά καταστήματα, με φόρουμ και άλλες ιστοσελίδες χωρίς ποτέ να τους παραχωρήσετε την πραγματική διεύθυνση του email σας, ώστε να μην μπορεί κανείς να το αποκτήσει σε περίπτωση που παραβιαστεί η βάση δεδομένων κάποιας ιστοσελίδας ή αν θελήσουν να το πουλήσουν σε spammers. Επιπλέον, λειτουργεί και ως διαχειριστής κωδικών πρόσβασης.MaskMeMen960

Αμέσως μετά την εγκατάσταση, το MaskMe ενεργοποιείται ως τοπική υπηρεσία. Οι κωδικοί παραμένουν στο σύστημα σας [PC ή Mac] και εσείς μπορείτε να ελέγξετε τα “μασκοφορεμένα” e-mail σας κάνοντας μια σύνδεση στο προσωρινό mailbox που δημιουργεί η εφαρμογή για εσάς, το οποίο είναι πολύ ασφαλές αλλά όχι τόσο βολικό και ευέλικτο, όπως μια κανονική εφαρμογή τύπου client ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όταν πηγαίνετε να συμπληρώσετε ένα πεδίο φόρμας σε μια ιστοσελίδα σας που ζητάει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το MaskMe αναδύεται ως κομμάτι του μενού, ακριβώς κάτω από το πεδίο που πρέπει να δώσετε το email σας. Επιλέξτε το νέο αυτό πεδίο και το MaskMe θα γεμίσει το κενό με μια τυχαία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τύπου “7bf147ea@opayq.com”, ειδικά για την εν λόγω ιστοσελίδα.

Όταν η ιστοσελίδα σας στείλει απάντηση, εκείνη θα φτάσει πρώτα στο “καμουφλαρισμένο” γραμματοκιβώτιο και στη συνέχεια στο κανονικό λογαριασμό σας. Εδώ δώστε προσοχή. Αν λάβετε ένα μήνυμα spam σε ένα από τα προσωρινά αυτά email σας, μπορείτε να μπλοκάρετε αμέσως αυτή τη διεύθυνση, επιλέγοντας τον σύνδεσμο που το MaskMe εισάγει στην κεφαλίδα του μηνύματος. Μπορείτε να μπλοκάρετε ή να ξεμπλοκάρετε όσα από αυτά θέλετε με ένα μόνο κλικ, όποτε εσείς επιθυμείτε.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=PYfZDesjIQk]

To MaskMe προωθεί κάθε εισερχόμενο μήνυμα στην πραγματική email διεύθυνση σας, κρατώντας ένα αντίγραφο στον προσωρινό φάκελο εισερχομένων του για τέσσερις ώρες, σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με την αποστολή. Κάθε απάντηση προς το μήνυμα που θα προωθηθεί αυτόματα από εσάς μετατρέπεται αυτόματα και αποκτά ξανά την “παραλλαγμένη” διεύθυνση που είχατε και πριν. Με μια απλή ρύθμιση βέβαια η πραγματική διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, εάν εσείς το επιθυμείτε, μπορεί να αποκαλυφθεί.

Σε ορισμένους ιστότοπους όπου το MaskMe δεν προσφέρεται να “καλύψει” το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας, κάντε δεξί κλικ στο πεδίο εισόδου και θα βρείτε την επιλογή “Mask My Email” να σας περιμένει.

Φυσικά δεν μπορεί να κάνει κάτι για τις ιστοσελίδες που έχουν ήδη λάβει την πραγματική σας διεύθυνση.

Ακόμα, κατά την δημιουργία ή ενημέρωση πληροφοριών σύνδεσης σε έναν ιστότοπο, το MaskMe τοποθετεί ένα μικρό μενού κάτω από το πεδίο εισόδου και εμφανίζει την επιλογή “Make Me a Strong Password”, δίνοντας σας την ικανότητα να δημιουργήσετε μοναδικούς και ισχυρούς κωδικούς εισόδου, που το πρόγραμμα φροντίζει να θυμάται για σας.

MaskServ960

Και επειδή οι ιστοσελίδες έχουν διαφορετικές πολιτικές όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, εάν ο κωδικός δεν ταιριάζει με την πολιτική αυτή, το MaskMe θα συνεχίσει την παραγωγή κωδικών μέχρι να βρει έναν που θα γίνει αποδεκτός. Μπορείτε αν θέλετε απλά να πληκτρολογήσετε έναν δικό σας κωδικό.

Τέλος, αν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε πλέον το MaskMe, μπορείτε με το πάτημα ενός κουμπιού να ακυρώσετε τον λογαριασμό σας στην εν λόγω υπηρεσία. Δοκιμάστε το όμως και θα δείτε ότι είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση