RocketStor 10Gb/s Thunderbolt Storage Dock

You are currently viewing RocketStor 10Gb/s Thunderbolt Storage Dock

Οι αυξανόμενες απαιτήσεις και η δίψα των χρηστών για ταχύτητα αλλά και οι εντυπωσιακές ανακαλύψεις των τελευταίων ετών όσον αφορά την μετάδοση δεδομένων, ενσύρματη και ασύρματη, οδήγησαν την αγορά και τις εταιρείες σε συνεχόμενες ανακοινώσεις και υλοποιήσεις. Η HighPoint είναι μία από αυτές. 

Η HighPoint Technologies, γνωστή από τις κατασκευές της στον τομέα των RAID Adapters και JBOD Expanders, είναι η πρώτη εταιρεία που θα κυκλοφορήσει πιστοποιημένο Thunderbolt Storage Dock δύο θέσεων, για δίσκους HDD-SSD 2.5″ και HDD 3.5″ 6Gb/s SATA, δίνοντας στους κατόχους iMac, MacBook Pro, MacBook Retina και MacBook Air συστημάτων την δυνατότητα να διαχειριστούν μονάδες σκληρών δίσκων που έχουν στην κατοχή τους ως εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο υψηλής ταχύτητας.

TBmac960

Δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά την χωρητικότητα των δίσκων που μπορείτε να τοποθετήσετε στο dock και αν λάβουμε υπόψιν την τιμολογιακή πολιτική της HighPoint, από τις μονάδες USB 3.0 και eSATA που ήδη διαθέτει στο εμπόριο, η τιμή θα κυμαίνεται περίπου στα 100 ευρώ.

Με Thunderbolt 2 [Falcon Ridge] και USB 3.1 ελεγκτές να έχουν ήδη ανακοινωθεί, περισσότερα και ευελπιστούμε φτηνότερα περιφερειακά θα κάνουν την εμφάνιση τους.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση