Facebook CrowdControl από την AVG

You are currently viewing Facebook CrowdControl από την AVG

Η AVG Technologies, η εταιρεία με τα 106 εκατομμύρια χρήστες και το δημοφιλές λογισμικό ανίχνευσης ιών, παρουσίασε το CrowdControl, μια εφαρμογή που στηρίζεται στο Facebook API και επιτρέπει σε όσους την χρησιμοποιούν να έχουν καλύτερο έλεγχο των προσωπικών δεδομένων τους. 

Ο Michael McKinnon, σύμβουλος σε θέματα ασφαλείας της AVG Αυστραλίας, δήλωσε ότι η εφαρμογή προσπαθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να κατευθύνει τον χρήστη ώστε να διαμορφώσει εύκολα το προφίλ του, την προσβασιμότητα τρίτων σε αυτό, να οργανώσει το υλικό του γενικότερα [φωτογραφίες/βίντεο].

AVGCC960

“Το πρώτο βήμα έγινε με το PrivacyFix την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα ενσωματώνουμε και το CrowdControl. Οι περισσότεροι χρήστες έχουν εκατοντάδες “φίλους” αλλά οι καθημερινές τους δραστηριότητες και απόψεις πολλές φορές τυχαίνει να μην συμβαδίζουν με εκείνες των “φίλων” τους.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν στους λογαριασμούς τους και ανθρώπους που γνωρίζουν ελάχιστα. To CrowdControl θα αλλάξει τον τρόπο που διαχειρίζεται κάποιος το Facebook και θα δώσει προτεραιότητα εκεί που θέλει ο χρήστης, χωρίς να χρειαστεί να σβήσει ή να μπλόκάρει κάποιον”, είπε ο McKinnon.

CCiF960

Η εφαρμογή γίνεται ένα με το χρονολόγιο σας, είναι εύκολη στην χρήση και μοιράζει τους “φίλους” σας σε ομάδες που εσείς επιλέγετε και μπορείτε να αλλάξετε ανά πάσα στιγμή. Ανάλογα με τα δικαιώματα που θα δώσετε σε κάθε ομάδα, ανάλογη και η πρόσβαση.

Το Graph Search του Facebook είναι ένα δυνατό εργαλείο αναζήτησης και πολλοί είναι εκείνοι που το χρησιμοποιούν για να εντοπίσουν άτομα και δεδομένα, χωρίς να το γνωρίζει και η άλλη πλευρά. Και αυτό διορθώνεται με το CrowdControl.

AVGGMG960

Δεν θέλετε να κάνεις “un-friend” κάποιον αλλά δεν θέλετε και να μοιράζεστε μαζί του τις δημοσιεύσεις σας ; Κάντε μια δοκιμή το AVG CrowdControl, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση