Τελικά θα παίζουν τα παιχνίδια του PS3 στο PS4;

You are currently viewing Τελικά θα παίζουν τα παιχνίδια του PS3 στο PS4;

Η Sony ανακοινώνοντας το PlayStation 4 κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά υπήρχε ένα αγκάθι στην καρδιά όλων των gamers και αυτό ήταν η ασυμβατότητα των παλιών τίτλων με το PS4. Λογικό μεν μετά την αλλαγή αρχιτεκτονικής, πρόβλημα δε για τους gamers. Αυτό φαίνεται πως αλλάζει.

Η πορτα για την αναπαραγωγή τίτλων του PS3 στο PS4 δεν είχε κλείσει οριστικά από τη Sony και τώρα ήρθε η ώρα να τη δούμε να ανοίγει. Με πλάγιο τρόπο αφού θα γίνει δυνατή η αναπαραγωγή των τίλων μέσω streaming τεχνολογίας που θα παρέχει η εταιρεία Gaikai την οποία εξαγόρασε μόλις πέρυσι η Sony.

Το σενάριο θέλει να γίνεται αρχικά διαθέσιμη η τεχνολογία στις ΗΠΑ το επόμενο έτος και οι χρήστες θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε πολλούς τίτλους του PS3. Η κίνηση θα θυμίζει αυτό που έχουμε σήμερα με την κυκλοφορία κλασικών τίτλων από το PS2 και το PS one για το PS3. Μιας και το hardware του PS4 δεν είναι συμβατό με το PS3 η streaming τεχνολογία της Gaikai θα αναλαμβάνει την επεξεργασία του παιχνιδιού στο cloud και ο χρήστης θα τα απολαμβάνει στην κονσόλα του.

Πληροφορίες που αφορούν τη διάθεση του στην Ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και την τιμολογιακή πολιτική δεν υπάρχουν προς το παρόν. Αυτές αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες στις αρχές του 2014.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση