Cray XC30 με NVIDIA Tesla K20X και Intel Xeon Phi συνεπεξεργαστές

You are currently viewing Cray XC30 με NVIDIA Tesla K20X και Intel Xeon Phi συνεπεξεργαστές

Η παγκοσμίου φήμης κατασκευάστρια εταιρεία υπερυπολογιστών Cray, ανακοίνωσε την διεύρυνση των συστημάτων της με νέα προϊόντα της Nvidia και τις Intel, ανακοινώνοντας την σειρά Cray XC30 με NVIDIA Tesla K20X και Intel Xeon Phi συνεπεξεργαστές. 

Αυτό σηματοδοτεί την απόφαση της Cray να ακολουθήσει το πνεύμα της εποχής, όσον αφορά το όραμα των υπερυπολογιστών, η οποία επικεντρώνεται στην παροχή καινοτόμων συστημάτων που ενσωματώνουν διάφορες “multi-core” τεχνολογίες και την μετάβαση σε μια ενοποιημένη αρχιτεκτονική.

CrayDD960

“Η αντικατάσταση των έως τώρα πολυπύρηνων συνεπεξεργαστών στην σειρά XC30 με NVIDIA Tesla ενισχύει την απόδοση των εφαρμογών και ταυτόχρονη δίνει λύση στο θέμα της κατανάλωσης“, δήλωσε ο Thomas Schulthess, καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και διευθυντής στο Ελβετικό Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστών, που ήταν ένας από τους πρώτους πελάτες της Cray που παρήγγειλαν τέτοιο ένα υβριδικό σύστημα.

CrayTes960

Όσον αφορά τους συνεπεξεργαστές Intel Xeon Phi, μαζί με τους επεξεργαστές Intel Xeon, θα υπάρξει σημαντική βελτίωση της αποδοτικότητας σε επίπεδο προγραμματισμού. Η σειρά Phi είναι σχεδιασμένη για παράλληλη επεξεργασία υψηλών απαιτήσεων και ταυτόχρονα διαθέτει βελτιστοποιημένη ενεργειακή συμπεριφορά.

“Από τον εντοπισμό θεραπείας του HIV μέχρι τον σχεδιασμό ασφαλέστερων κτιρίων που θα αντέχουν στους μεγάλους σεισμούς, οι επιταχυντές της NVIDIA επιτρέπουν στους ερευνητές σε όλο τον κόσμο να προωθήσουν τις ανακαλύψεις και την καινοτομία σε όλους τους τομείς. Εξοπλίζοντας τους Cray XC30 με Tesla K20X, τους μεγαλύτερους επιταχυντές στον κόσμο, δίνουμε στους επιστήμονες και τους μηχανικούς εξαιρετική υπολογιστική ισχύ και υποστήριξη για την αντιμετώπιση ακόμα και των πιο δύσκολων προκλήσεων”, δήλωσε ο Sumit Gupta, γενικός διευθυντής του τμήματος Tesla Accelerated Computing της NVIDIA.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση