Ξεκίνησε η παραγωγή των “WhiteMagic” LCD

You are currently viewing Ξεκίνησε η παραγωγή των “WhiteMagic” LCD

Τον Νοέμβριο του 2011 η Sony, η Hitachi και η Toshiba συμφώνησαν να συνεργαστούν και να υλοποιούν από κοινού τις μικρού και μεσαίου μεγέθους οθόνες LCD τους, σε συνεργασία με την Innovation Network Corporation Japan [INCJ]. Από την συνεργασία αυτή προέκυψε η Japan Display

Η Japan Display λοιπόν ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την μαζική παραγωγή οθονών Full HD “WhiteMagic” των 5″, με ανάλυση 1080 x 1920 pixels, οι οποίες παρέχουν πολύ υψηλή φωτεινότητα ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ οικονομικές.

JDIS960

Η τεχνολογία “WhiteMagic” βελτιώνει την φωτεινότητα προσθέτοντας ένα λευκό υπο-εικονοστοιχείο [subpixel] στο ήδη υπάρχον RGB LCD και στηρίζεται σε μια πατέντα της Sony, την οποία είχε ανακοινώσει η ιαπωνική φίρμα μέσα στο 2012 και τοποθετήσει στην οθόνη Reality Display με τεχνολογία Mobile BRAVIA Engine των 4″ του XPERIA P.

XPP960

Τα δεδομένα της εικόνας σαρώνονται χρησιμοποιώντας ένα νέο αλγόριθμο, προκειμένου να ρυθμίσουν τον φωτισμό, οδηγώντας στη μείωση της κατανάλωσης χωρίς απώλεια στην ποιότητα της εικόνας. Η φωτεινότητα στις “WhiteMagic” οθόνες αυξάνεται κατά 1,5 φορά , διαφορά που γίνεται αισθητή κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς να υπερβαίνουν τα επίπεδα κατανάλωσης μιας συμβατικής οθόνης LCD.

WMLCD960

Έχουν ήδη μπει στην μαζική παραγωγή σε διάφορες παραλλαγές,  όπως VGA [640 x 480 pixels], qHD [540 x 960 pixels], HD [ 720 x 1280 pixels] και Full HD [1080 x 1920 pixels].

Προς το παρόν όμως δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση σχετικά με την διάθεση τους στην αγορά, ως ανταλλακτικό κάποιας καινούριας συσκευής.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.