Σας δίνουμε 7 λόγους να περάσετε στα Windows 8.1 τώρα!

You are currently viewing Σας δίνουμε 7 λόγους να περάσετε στα Windows 8.1 τώρα!

Τα Windows 8.1 είναι ήδη διαθέσιμα και εφόσον έχετε σύστημα το οποίο είτε τρέχει Windows 8, είτε μπορεί να τρέξει Windows 8 τότε όπως θα δούμε μαζί παρακάτω έχετε τουλάχιστον 7 καλούς λόγους για να πραγματοποιήσετε την αναβάθμιση.

Είτε λοιπόν έχετε Windows 8, Windows 7, Windows Vista – σοβαρά τώρα έχει κανείς σας Vista; – είτε ακόμα και τα παλιά καλά Windows XP, τα Windows 8.1 ήρθαν για να μείνουν. Ας δούμε λοιπόν μαζί γιατί θα πρέπει να κάνετε άμεσα την αναβάθμιση.

1. Αυτόματη αναβάθμιση εφαρμογών

windows-8-all-apps

Επιτέλους με τα Windows 8.1 δεν θα ξεμείνετε με εφαρμογές παλιές όσο … ο παρθενώνας μιας και πλέον οι αναβαθμίσεις των εφαρμογών στις τρέχουσες εκδόσεις πραγματοποιούνται στο background. Πλέον δεν θα βλέπετε out of date εφαρμογές, ενώ θα έχετε πάντα και αυτόματα τις τελευταίες εκδόσεις.

2. Επιλέξτε το μέγεθος των tiles

Windows-8-1-Start-Screen

Η φιλοσοφία της κεντρικής οθόνης των Windows 8 δεν επιτρέπει στο χρήστη να οργανώσει τις εφαρμογές σε φακέλους. Η αλλαγή λοιπόν που φέρνουν τα Windows 8.1 και η οποία επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει μεταξύ δύο μεγεθών για τα tiles είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η επιλογή είναι μεταξύ ενός μικρού τετράγωνου tile το οποίο έχει μέγεθος όσο το ένα τέταρτο ενός κανονικού tile και μεταξύ ενός μεγάλου tile με μέγεθος όσο τέσσερα κανονικά tiles. Μπορείτε λοιπόν είτε να γεμίσετε την οθόνη με εικονίδια από πολλές εφαρμογές, είτε με μεγάλα εικονίδια εφαρμογών όπως πχ ο καιρός που σας δίνουν άμεσα και κάποια πληροφορία.

3. Καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο στο δίσκο

hdd-inside

Επιτέλους έγινε και αυτό η νεότερη, βελτιωμένη και με προσθήκες έκδοση του τελευταίου λειτουργικού συστήματος της Microsoft καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Σύμφωνα με τη Microsoft μετά την αναβάθμιση σε Windows 8.1 ο χρήστης κερδίζει 8-15% του αποθηκευτικού χώρου.

4. Αναζήτηση από το μέλλον

windows81-smart-search

Ένα από τα πλέον “δυνατά” χαρακτηριστικά των Windows 8 ήταν η ευκολία αναζήτησης. Ο χρήστης απλά ξεκινούσε να πληκτρολογεί από τη Start screen και τα αποτελέσματα εμφάνιζαν σχεδόν τα πάντα: περιεχόμενο, εφαρμογές, ρυθμίσεις ακόμα και πληροφορίες από το internet. Στα Windows 8.1 η Microsoft η αναζήτηση βρίσκεται σε άλλο επίπεδο χάρη στο Smart Search, το οποίο υποβοηθάτε από το Bing. Πλέον όταν ο χρήστης αναζητήσει κάποιο θέμα, πχ το μουσείο της Ακρόπολης, την ΑΕΚ ή την πόλη της Θεσσαλονίκης τα αποτελέσματα οργανώνονται σε μια σελίδα στην οποία με μια ματιά μπορείτε να δείτε αυτό που θα ονομάζαμε βασικά στοιχεία, φωτογραφίες, χάρτη – εφόσον πρόκειται για θέμα αναζήτησης που σχετίζεται με χάρτη – ακόμα και links για να βρείτε σχετικές πληροφορίες στο internet.

5. Βελτιωμένο multitasking

windows-8-1-snap

Το Snap, η δυνατότητα να έχετε ταυτόχρονα πολλές οθόνες εφαρμογών ανοικτές ταυτόχρονα είναι – στη θεωρία τουλάχιστον – μια πολύ καλή ιδέα. Στα Windows 8 όμως ο περιορισμός των δύο παραθύρων και το μέγεθος που δεν άλλαζε δεν έκανε τη λειτουργία ιδιαίτερα δημοφιλή. Στα Windows 8.1 το Snap έρχεται βελτιωμένο μιας και πλέον επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος μικρότερων παραθύρων σε οποιοδήποτε μέγεθος. Εφόσον έχετε κάποιο monitor μεγάλης ανάλυσης τότε έχετε επιπλέον τη δυνατότητα για πολλαπλά παράθυρα, ας πούμε το email σας, τον browser, το Skype και κάποιο έγγραφο στον text editon, όλα ανοιχτά την ίδια στιγμή.

6. Βελτιωμένο multimonitor support

Οι εξωτερικές οθόνες τόσο για τους φορητούς υπολογιστές αλλά κυρίως για τα Windows tablets είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό. Χάρη στην αυξημένη επεξεργαστική ισχύ ακόμα και τα tablets σήμερα χρησιμοποιούνται με μια εξωτερική οθόνη. Στα Windows 8.1 οι χρήστες έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στο πως τι ακριβώς θα γίνεται render στην εξωτερική – δεύτερη – οθόνη. Αυτό και μόνο δίνει περισσότερες δυνατότητες στον χρήστη ενός tablet.

7. Μεγαλύτερη ενσωμάτωση του SkyDrive

Windows-8-skydrive

Τα πλεονεκτήματα του cloud storage είναι πολλά και στα Windows 8.1 η Microsoft έκανε το SkyDrive το προ-επιλεγμένο σημείο για την αποθήκευση νέων εγγράφων. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, στον κώδικα των Windows πλέον εξασφαλίζεται ότι το σύστημα σας θα βλέπει αυτά τα αρχεία ως τοπικά έτσι ώστε για παράδειγμα στην αναζήτηση αρχείων να μην υπάρχει διαφορά για τον χρήστη από τα τοπικά αποθηκευμένα αρχεία του.

Και όχι μόνο αυτά  …

Πέραν αυτών των χαρακτηριστικών τα οποία εμείς ξεχωρίσαμε από τα Windows 8.1 υπάρχουν αρκετά ακόμα μικρά ή μεγάλα τα οποία βελτιώνουν ή αλλάζουν την εμπειρία χρήσης συγκριτικά με τα Windows 8. Για παράδειγμα πλέον το background στη Start screen μπορεί ο χρήστης να το αλλάξει και να είναι το ίδιο με το desktop background, η lock screen μπορεί να γίνει δυναμική, ενώ αν θέλετε οπωσδήποτε το Facebook app, τα Windows 8.1 είναι ο μοναδικός τρόπος να το εγκαταστήσετε στο σύστημα σας.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση