Sony a7 & a7R οι πρώτες full-frame χωρίς καθρέπτη

You are currently viewing Sony a7 & a7R οι πρώτες full-frame χωρίς καθρέπτη

Οι φωτογραφικές μηχανές της σειράς α7 από τη Sony, είναι οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές χωρίς καθρέπτη στον κόσμο με αισθητήρα full-frame 35mm.

Οι νέες φωτογραφικές μηχανές έρχονται με αισθητήρα Exmor CMOS 35mm full-frame με 24,3 ενεργά megapixels, νέο επεξεργαστής BIONZ X με περίπου 3 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα επεξεργασίας και νέα μείωση ψηφιακού θορύβου ανά τμήματα, για βελτιωμένη ποιότητα εικόνας.

A7R_wSELSEL35f28Z_tilt_high-1200

Επιπλέον θα βρείτε βελτιωμένο υβριδικό σύστημα Fast Hybrid AF, που συνδυάζει την ταχεία αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης με την εξαιρετικά ακριβή αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης και βελτιωμένο σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder με ευρύ πεδίο προβολής.

A7R_wSEL55f18Z_right-1200

Υπάρχει δυνατότητα εγγραφής video σε ανάλυση AVCHD Full HD (1920×1080 pixels – 60p/25pv) με έλεγχο στα επίπεδα του ήχου και «καθαρή» έξοδο HDMI. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα ενσωματώνει τεχνολογία NFC και Wi-Fi.

A7_wSEL2470Z_right-1200

Μαζί ανακοινώθηκαν και νέοι full-frame εναλλάξιμοι φακοί E-mount. Συνολικά πλέον υπάρχουν πέντε νέοι full-frame φακοί E-mount στους οποίους περιλαμβάνονται δυο φακοί ζουμ μεσαίου εύρους, από τη Sony και την Carl Zeiss, δυο φωτεινοί φακοί prime Sonnar T* και έναν τηλεφακό ζουμ G.

A7_wSAL70400G2_right-1200

Υπάρχει, επίσης, η νέα γενιά προσαρμογέων στήριξης, που χαρίζει στους φωτογράφους επιπλέον ελευθερία, για να χρησιμοποιήσουν και πάλι την συλλογή των full-frame A-mount οπτικών τους και με τις δυο φωτογραφικές μηχανές, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουργιου τηλεφακού ζουμ SAL70200G2 70-200mm F2.8 G SSM II.

A7_wSAL24F20Z_right-1200

Η ελαφριά, compact, νέα full-frame φωτογραφική μηχανή Sony α7 με εναλλάξιμους φακούς, είναι σήμερα διαθέσιμη για προ-παραγγελία από το site της Sony και για πώληση από τα μέσα Νοέμβρη.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση