Petals Office, μια νέα Ελληνική σουίτα γραφείου ψάχνει χρηματοδότηση

You are currently viewing Petals Office, μια νέα Ελληνική σουίτα γραφείου ψάχνει χρηματοδότηση

Το Petals Office είναι μια νέα σουίτα γραφείου η οποία είναι open source αλλά το κυριότερο διαθέτει ένα νέο γραφικό περιβάλλον με στόχο να εργαστείτε εύκολα στον υπολογιστή – ή στο tablet σας.

Υπεύθυνος για το Petals Office είναι ο φίλος και συνάδελφος Γρηγόρης Παπαδόπουλος ο οποίος σκοπεύει να διαθέσει δωρεάν τη σουίτα γραφείου η οποία μέχρι στιγμής περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου, spreadsheet αλλά και pdf viewer.

Ο Γρηγόρης σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Petals Office για Windows και Linux, ενώ πρόσφατα υποσχέθηκε πως αν υπάρξει ενδιαφέρον από φίλους του Mac OS θα κυκλοφορήσει και έκδοση για το λειτουργικό της Apple. Ταυτόχρονα μετά την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης του Petals Office θα ξεκινήσει και το development της έκδοσης για android – smartphones & tablets.

Ας περάσουμε όμως στα δύσκολα, μιας και έχει ήδη ξεκινήσει καμπάνια στο Indiegogo με στόχο τη χρηματοδότηση του project, έτσι ώστε να γίνει full-time job και να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Μπείτε στη σελίδα της καμπάνιας, δείτε το video στο οποίο γίνεται λεπτομερής περιγραφή της νέας σουίτας και γίνεται και εσείς contributor σε αυτή την πραγματικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια.

Όπως λέει ο Γρηγόρης, το Petals Office στοχεύει να γίνει για τις σουίτες γραφείου ότι έγινε ο Firefox για τους browsers και βλέποντας το video με το περιβάλλον εργασίας που σχεδιάζει, εμείς το πιστεύουμε.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση