AMD FirePro S10000 12GB ECC RAM

You are currently viewing AMD FirePro S10000 12GB ECC RAM

Η AMD ανακοίνωσε την νέα της υλοποίηση – AMD FirePro S10000 12GB – μια κάρτα γραφικών με ρόλο συνεπεξεργαστή, εξοπλισμένη με 12GB μνήμης RAM ECC GDDR5, ένα κομμάτι της αρχιτεκτονικής AMD Graphics Core Next [GCN] που δίνει βάρος στο OpenCL και τις εφαρμογές που απαιτούν τεράστια επεξεργαστική ισχύ. 

AMDS10K960

Η κάρτα, διάδοχος της ήδη υπάρχουσας AMD FirePro S10000 6GB των 28nm που διατίθεται κανονικά στην αγορά, εκμεταλλεύεται πλήρως το εύρος του PCI Express 3.0 διαύλου και απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να εξοπλίσουν τους διακομιστές [Servers] τους με ένα υποσύστημα ικανό για σχεδίαση, παρακολούθηση αεροναυτικών συστημάτων, παρακολούθηση και ανάλυση σεισμικών δονήσεων, ανάπτυξη και πειραματισμό σε ιατρικά μοντέλα, μοντέλα προσομοίωσης, ανάλυση και πρόβλεψη καιρικών μεταβολών και φυσικά γρήγορη επεξεργασία 3D γραφικών.

MFSC960

Υποστηρίζει DirectX 11.1, OpenGL 4.2, OpenCL 1.2, Shader Model 5.0, AMD Eyefinity και CrossFire Pro, λειτουργεί στα 375Watt και από πλευράς λειτουργικού συστήματος απαιτεί Microsoft Windows 8 , Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 R2 SP1 και Linux 32/64bit.

AMDFirePro3D960

Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη την Άνοιξη του 2014 και αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την AMD όσον αφορά το High Performance Computing [HPC], αποδίδοντας 5.91 TFLOPS σε Single Precision Floating υπολογισμούς.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση