Η OUYA δέχεται επισήμως και Bitcoins

You are currently viewing Η OUYA δέχεται επισήμως και Bitcoins

Σε ανακοίνωση της στο Twitter, η κατασκευάστρια εταιρεία της Android παιχνιδομηχανής OUYA [τέως BOXER8], δέχεται πλέον ως αντίτιμο για την απόκτηση του στάνταρ πακέτου [κονσόλα + χειριστήριο] και Bitcoins, αντίστοιχης αξίας. 

Σας θυμίζουμε ότι η OUYA φέρει επεξεργαστή Nvidia Tegra 3 στα 1.7GHz1GB μνήμης DDR3-1600, 8/16GB flash αποθ.χώρου, μία θύρα USB 2.0 και μία microUSB. Για την έξοδο της εικόνας κάνει χρήση HDMI 1.4 [720p/1080p], έχει πολυκάναλο ήχο 5.1, συνδεσιμότητα μέσω 10/100 Ethernet, WiFi 802.11 b/g/n και Bluetooth LE 4.0, όλα τοποθετημένα μέσα στο μικροσκοπικό σασί των 75x75x82 mm, βάρους 300 γραμμαρίων. Για λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιείται Android 4.1, με παραμετροποιημένο περιβάλλον.

OUBTC2960

Το Bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα το οποίο δημιουργήθηκε το 2009, χρησιμοποιείται σε συναλλαγές στις οποίες δεν παρεμβάλονται ενδιάμεσοι [πχ. τράπεζες], άρα δεν υπάρχει και αντίστοιχη προμήθεια, ενώ ταυτόχρονα οι συναλλασσόμενοι διατηρούν την ανωνυμία τους. Διευκολύνει ιδιαίτερα τις αγοραπωλησίες από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, καθώς δεν υπάρχουν ζητήματα ισοτιμίας ή φορολόγησης.

Για να το αποκτήσετε και να γεμίσετε το προσωπικό σας “ψηφιακό” πορτοφόλι θα πρέπει ή να το ανταλλάξετε με πραγματικά χρήματα ή να το συλλέξετε μέσω της διαδικασίας του “Bitcoin Mining”.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.