MIT και Harvard παρουσίασαν την web πλατφόρμα εκπαίδευσης edx

You are currently viewing MIT και Harvard παρουσίασαν την web πλατφόρμα εκπαίδευσης edx

Δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα παγκοσμίως, το τεχνολογικό ινστιτούτο της Μασαχουσέτης [ΜΙΤ] και το πανεπιστήμιο του Harvard παρουσίασαν την πλατφόρμα web εκπαίδευσης edx. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο πανεπιστημίων η νέα πλατφόρμα web εκπαίδευσης edx θα προσφέρει μαθήματα και περιεχόμενο online δωρεάν στο web, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι προσβάσιμο από όποιον έχει σύνδεση στο internet. Δεν έγινε κάποια ανακοίνωση σχετικά με τα διαθέσιμα γνωστικά θέματα, αλλά θα υπάρχουν μαθήματα σε μορφή video, quiz ακόμα και online εργαστήρια.

Η πλατφόρμα κόστισε συνολικά 60 εκατομμύρια δολάρια στα δύο πανεπιστήμια, ενώ τα πρώτα μαθήματα θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι και θα ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση