To LightCoin “καταβροχθίζει” τις AMD Radeon GPUs

You are currently viewing To LightCoin “καταβροχθίζει” τις AMD Radeon GPUs

Ακόμα και στις ειδήσεις πλέον ακούμε για τo Bitcoin και για τις δυνατότητες που έχει αυτό το ψηφιακό νόμισμα, μία “μόδα” που για άλλους αποτελεί μία ευχάριστη ενασχόληση και για άλλους κανονική επιχείρηση. Ποιος δεν θέλει άλλωστε να κερδίζει χρήματα καθισμένος αναπαυτικά στην καρέκλα του, απλά κοιτάζοντας την επένδυση του να ανθεί ; 

Όμως εκτός από εκείνους που μαζέυουν Bitcoins υπάρχουν και άλλοι που θεώρησαν πιο έυκολο να ασχοληθούν με το “αδερφάκι” του δημοφιλούς “κρυπτονομίσματος“, το LightCoin ή LTC, θεωρώντας το πιο επικερδές και λιγότερο ριψοκίνδυνο από το πρώτο, που είδε την τιμή του να αγγίζει σχεδόν τα 1000 δολάρια ΗΠΑ πριν λίγο καιρό.

BTCVl960

Το LTC, που κοστολογείται στα 32 δολάρια ανά νόμισμα, όμως έχει και αυτό τα μυστικά του και τα “τερτίπια” του.

Με αρκετά ευκολότερους αλγορίθμους από το Bitcoin, μπορεί όπως λέγεται να καλύψει την κατανάλωση ενέργειας που ξοδεύεται για την παραγωγή του αλλά και να αφήσει και κάτι στην άκρη για τον κόπο σας. Παρουσιάζει μεγαλύτερη σταθερότητα όσον αφορά την αξία του και φημολογείται πως είναι υπεύθυνο για ένα φαινόμενο που παρατηρείται στην αγορά : την έλλειψη AMD Radeon GPUs.

AMDR9960960

Ο λόγος που οι “miners” προτιμούν τις υλοποιήσεις της AMD είναι ότι αποδείχτηκαν καλύτερες από τις αντίστοιχες Nvidia, γεγονός που αποφέρει γρηγορότερη επίλυση άρα και περισσότερα κέρδη [hashing].

Δεν αποτελεί υπερβολή ότι κάποιοι χρήστες περιμένουν “με το δάκτυλο στην σκανδάλη” προκειμένου να αποκτήσουν το ταχύτερο δυνατόν τις νέες R9 290X και R9 280X [αντικαθιστώντας τις ήδη υπάρχουσες HD 7970], με αναφορές ακόμα και για συστήματα εξοπλισμένα με δεκάδες κάρτες, έτοιμα να “καταβροχθίσουν” ψηφιακό συνάλλαγμα.

AMDBTCMR960

Μόνο κατά την διάρκεια της Cyber Monday πουλήθηκαν πάνω από 1000 κομμάτια τέτοιων καρτών, με σκοπό την “εξόρυξη” LightCoins σε ποσοστό 65%.

Η AMD αναμένεται να κλείσει την χρονιά δυναμικά – με Xbox One και PS4 να φέρνουν “ζεστό” χρήμα στα ταμεία της – και να αυξάνει την παραγωγή GPUs το 2014 για να ανταποκριθεί στην ζήτηση.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση