GMail: Τελειώνει η υποστήριξη για Windows XP & Vista

You are currently viewing GMail: Τελειώνει η υποστήριξη για Windows XP & Vista

Όσοι χρησιμοποιούν ακόμη Windows XP και Windows Vista και προσπαθήσουν να συνδεθούν στο GMail λογαριασμό τους μέσα από τον Chrome αυτή την εβδομάδα θα ενημερωθούν ότι σύντομα τελειώνει η υποστήριξη.

Τι σημαίνει αυτό για τον απλό χρήστη; Ότι η εμπειρία πρόσβασης στη δημοφιλή υπηρεσία email θα αλλάξει σημαντικά από τον ερχόμενο Δεκέμβριο και η Google τους ενημερώνει αρκετούς μήνες νωρίτερα.

Πλέον όσοι χρήστες δεν προχωρήσουν σε αναβάθμιση του λειτουργικού τους συστήματος σε κάποιο από τα Windows 7, Windows 8 / 8.1 ή Windows 10 θα έχουν πρόσβαση στο GMail λογαριασμό τους αλλά μόνο μέσω της απλής HTML έκδοσης.

Η ενημέρωση θα ξεκινήσει να εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή τους από τις 8 Φεβρουαρίου υπό τη μορφή banner και θα ενημερώνει το χρήστη σχετικά.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μιας και πλέον εγκυμονούν κίνδυνοι ασφάλειας αφού τόσο o browser, όσο και το λειτουργικό σύστημα δεν λαμβάνουν ενημερώσεις ασφάλειας εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Google έχει σταματήσει ήδη από την έκδοση 49 να κυκλοφορεί νέα έκδοση του Chrome browser για τα Windows XP και τα Windows Vista. Ταυτόχρονα η Microsoft πλέον δεν κυκλοφορεί αναβαθμίσεις ασφαλείας για τα δύο αυτά λειτουργικά της.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση