Διέρρευσαν τα minimum specs για τα Windows 10 Cloud

You are currently viewing Διέρρευσαν τα minimum specs για τα Windows 10 Cloud

Η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει ένα χαμηλού κόστους laptop στις αρχές του επόμενου μήνα με στόχο αρχικά την αγορά της εκπαίδευσης και θα είναι μια από τις πρώτες συσκευές η οποία θα τρέχει τα νέα “ελαφριά” Windows 10 Cloud.

Το νέο laptop χαμηλού κόστους πολλοί πιστεύουν ότι θα έχει το όνομα Cloudbook, ενώ η Microsoft δεν θέλει να είναι η μοναδική εταιρεία που θα πουλάει Cloudbooks, αλλά θα γίνει μια νέα κατηγορία στις φορητές συσκευές την οποία ανοίγει εκείνη.

Και ενώ οι φήμες για τα Windows 10 Cloud υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό, σήμερα τα παιδιά από το Windows Central παρουσιάζουν ένα έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς τα specs που θα πρέπει να έχουν τα Cloudbooks για να τρέξουν τα Windows 10 Cloud.

Ας σημειώσουμε εδώ ότι αυτά είναι τα minimum specs για τα Cloudbooks, κάτι που σημαίνει ότι το οικονομικό φορητό που θα παρουσιάσει η Microsoft είναι πιθανόν να έχει ανώτερα specs από τα παρακάτω. Δείτε τα:

  • Επεξεργαστής 4-πυρήνων Celeron ή καλύτερος
  • 4GB μνήμης RAM
  • 32GB αποθηκευτικού χώρου για συστήματα 32-bit
  • 64GB αποθηκευτικού χώρου για συστήματα 64-bit
  • Μπαταρία με χωρητικότητα 40Wh
  • Αποθηκευτικός χώρος τύπου Fast eMMC ή SSD

Στα προαιρετικά βλέπουμε τις οθόνες αφής και τα pen, κάτι που είναι πιθανόν να σημαίνει ότι κάποιοι κατασκευαστές με τους οποίους η Microsft έχει έρθει ήδη σε συμφωνία έχουν κάτι ανάλογο στα σκαριά. Επιπλέον διακρίνουμε ότι εστιάζει σε διάρκεια της μπαταρίας για τα οικονομικά φορητά η οποία ξεπερνά τις 10 ώρες, άρα και θεωρητικά κρατά όλη την ημέρα για τις ανάγκες του μέσου χρήστη.

Μείνετε συντονισμένοι να δούμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες τι μας επιφυλάσσει η μεγάλη κυρία του software.

 

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση