Το Facebook εξετάζει την πρόσβαση σε παιδιά κάτω των 13 ετών

You are currently viewing Το Facebook εξετάζει την πρόσβαση σε παιδιά κάτω των 13 ετών

Σύμφωνα με πληροφορίες δοκιμάζονται ήδη στο Facebook κάποιοι μηχανισμοί οι οποίοι θα επιτρέπουν την εγγραφή στο Facebook και για παιδιά μικρότερα των 13 ετών. Αυτοί οι μηχανισμοί φαίνεται πως θα συνδέουν τους λογαριασμούς των παιδιών με εκείνους των γονέων με στόχο τον έλεγχο της χρήσης της υπηρεσίας.

Μέχρι στιγμής για να εγγραφεί κάποιος στο Facebook θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών. Η απλή διαδικασία ελέγχου της ηλικίας ενός χρήστη κατά την εγγραφή βέβαια έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλά παιδιά μικρότερης ηλικίας να έχουν πρόσβαση στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο.

Το Facebook λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The Wall Street Journal δοκιμάζει ήδη μηχανισμούς οι οποίοι όχι μόνο θα συνδέουν τον λογαριασμό ενός παιδιού μικρότερου των 13 ετών με εκείνο του γονέα του, αλλά θα δίνουν δυνατότητα στο γονέα να έχει γενικό έλεγχο του λογαριασμό.

Αυτό σημαίνει ότι ο γονέας θα μπορεί να επιτρέπει ή όχι την πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και παιχνίδια της υπηρεσίας, ενώ θα ελέγχει και τα αιτήματα φιλίας προς και από το παιδί του.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση