Hackers παραβιάζουν τα δίκτυα της China Telecom και Warner Bros

You are currently viewing Hackers παραβιάζουν τα δίκτυα της China Telecom και Warner Bros

Ομάδα hackers με το όνομα SwaggSec ισχυρίζεται ότι παραβίασε το δίκτυο τόσο της Warner Bros, όσο και της China Telecom, ενώ έχουν δημοσιοποιήσει έγγραφα και στοιχεία σύνδεσης λογαριασμών.

Σύμφωνα με την ομάδα των hackers και τα δύο δίκτυα είχαν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας τα οποία και εκμεταλλεύτηκαν για την παραβίαση. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι όσον αφορά την China Telecom ο SQL server είχε εξαιρετικά μικρή επεξεργαστική χωρητικότητα. Ισχυρίζονται ότι επί περίπου ένα μήνα κατάφερναν να παρενοχλούν τον server χωρίς να εντοπίσουν κάποια αντίδραση από πλευράς της εταιρείας, μέχρι που κάποια στιγμή άφησαν ένα μήνυμα υπογεγραμμένο με το όνομα της ομάδας.

Η αντίδραση της εταιρείας ήταν η μεταφορά του SQL server, χωρίς όμως να αλλάξουν τα passwords των διαχειριστών. Όπως αναφέρει η ομάδα ήταν σε θέση οποιαδήποτε στιγμή να καταστρέψουν την επικοινωνιακή υποδομή τους και έτσι να μείνουν εκατομμύρια χρήστες χωρίς επικοινωνία.

Όσον αφορά την επίθεση στη Warner Bros αναφέρουν ότι φαίνεται πως η εταιρεία ήταν γνώστης κρίσιμων προβλημάτων ασφάλειας, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει σε κάποια λύση για αυτά. Η ομάδα SwaggSec φαίνεται πως είχε πλήρη πρόσβαση στους servers της Warner Bros.

Πηγή: TGDaily

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση