Βασιλιάδες της “μαϊμούς” Γερμανία και Αγγλία

You are currently viewing Βασιλιάδες της “μαϊμούς” Γερμανία και Αγγλία

Η είδηση έρχεται από το γνωστό κατασκευαστή ακουστικών και μικροφώνων Sennheiser και αφορά τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε. 

Η Γερμανική εταιρεία Sennheiser διατείνεται ότι έχει πέσει θύμα παραποίησης των προϊόντων της, κάτι όχι και τόσο ασυνήθιστο στον κόσμο της τεχνολογίας.

Σίγουρα οι τσάντες του γνωστού οίκου Louis Vuitton ή τα αρώματα και αξεσουάρ του οίκου Chanel μπορεί να είναι δημοφιλέστερα, αλλά η παγκόσμια αγορά μαϊμού ηλεκτρονικών προϊόντων έχει ετήσιο τζίρο που φτάνει τα 74 δις ευρώ.

Όταν αγοράζει λοιπόν κάποιος επώνυμα προϊόντα χρειάζεται πολύ προσοχή. Αν και σύμφωνα με αυτή την έρευνα αγοράζοντας τα προϊόντα στην Ελλάδα ο κίνδυνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος μιας και εντοπίστηκαν μόλις 2% αυτών να είναι μαϊμού σε αντίθεση με τη Γερμανία για παράδειγμα όπου το ποσοστό αυτό έφτασε το 28% – κάτι παραπάνω από 1 στα 4 δηλαδή – ή την Κίνα όπου εκτοξεύτηκε στο ασύλληπτο 73%.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση