Τα Ultrabook κατέχουν ήδη το 11% της αγοράς

You are currently viewing Τα Ultrabook κατέχουν ήδη το 11% της αγοράς

Σύμφωνα με την Intel το 2012 είναι η χρονιά των Ultrabook, ενώ σύμφωνα με την AMD το 2012 είναι η χρονιά των Ultrathin. Όπως και αν θέλετε να τα ονομάσουμε το 2012 θα είναι η χρονιά τους. 

Έρευνα του NPD Group δείχνει ότι και οι δύο εταιρείες έχουν δίκιο μιας και οι καταναλωτές φαίνεται πως σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ήδη μπει στην διαδικασία αγοράς όλο και περισσότερο φορητών με περιορισμένες διαστάσεις και βάρος.

Η NPD Group είναι μια γνωστή εταιρεία ανάλυσης της αγοράς και η παραπάνω αναφορά της έχει να κάνει με τα στοιχεία των πρώτων πέντε μηνών του 2012. Για το πρώτο πεντάμηνο του έτους τα Ultrabooks ή Ultrathin – ανάλογα πως τα ονομάζει κανείς – φαίνεται ότι καταλαμβάνουν το 11% της αγοράς premium φορητών υπολογιστών στις ΗΠΑ.

Premium φορητά συστήματα θεωρούνται εκείνα με τιμή μεγαλύτερη των 700 δολαρίων μια αγορά στην οποία η Apple έχει μεγάλο μερίδιο. Μάλιστα από τις αρχές του έτους η Apple στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς έχει καταφέρει να μειώσει τις πωλήσεις των premium Windows-based συστημάτων κατά 17%, δείχνοντας τα δόντια της.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση