Νέα σειρά S καρτών μνήμης XQD από τη Sony

You are currently viewing Νέα σειρά S καρτών μνήμης XQD από τη Sony

Αυτό το καλοκαίρι, οι αθλητικοί φωτογράφοι μπορούν να αποδώσουν πολύ καλύτερα τις λήψεις τους, με τις νέες κάρτες μνήμης XQD της σειράς S από τη Sony.

Οι κάρτες μνήμης υψηλής ταχύτητας προσφέρουν την απαραίτητη, για τους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ αθλητικών γεγονότων και άλλων δύσκολων αποστολών, χωρητικότητα και αξιοπιστία.

Με μεγάλη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων ανάγνωσης/εγγραφής 168MB/s (πραγματική ταχύτητα), η σειρά S των καρτών XQD ξεπερνά το μέγιστο όριο ταχύτητας διασύνδεσης των καρτών Compact Flash (167 MB/s).

Σε συνδυασμό με την επαγγελματική DSLR φωτογραφική μηχανή D4 της Nikon, οι κάρτες XQD της σειράς S συλλαμβάνουν, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, μία ασταμάτητη ριπή 108 RAW κάδρων (σε 12-bit συμπιεσμένων RAW, κατά προσέγγιση, ένα αρχείο μεγέθους 10,5 MB). Με ταχύτητα λήψης στα 10fps, οι φωτογράφοι μπορούν να συλλάβουν τον τελικό των 100 μέτρων ανδρών, από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό, σε μία μοναδική, παρατεταμένη λήψη εν ριπή εικόνων RAW.

Οι πολυάσχολοι δημοσιογράφοι, αλλά και οι δημιουργικοί επαγγελματίες, που έρχονται αντιμέτωποι με πιεστικές προθεσμίες, έχουν βρει ένα σύμμαχο στις υψηλές ταχύτητες μεταφοράς, των νέων αυτών καρτών που μειώνουν τους χρόνους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Οι μεγάλες  ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων των καρτών και η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε χρόνο μειωμένο κατά 30%2, σε σύγκριση με τις ταχύτερες κάρτες CF (Compact Flash), προσφέρουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους επαγγελματίες φωτογράφους.

Επίσης, διατίθεται δωρεάν λογισμικό μονάδας οδήγησης, με το οποίο οι XQD memory cards μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας με Thunderbolt, μέσω συμβατής συσκευής ανάγνωσης καρτών.

Η μεγάλη χωρητικότητα 64GB της κάρτας μνήμης XQD της σειράς S είναι ιδανική για αποθήκευση μεγάλων όγκων αρχείων RAW με πολλά δεδομένα. Πρόκειται, δηλαδή, για μία κάρτα που είναι ιδανική για αθλητικούς φωτογράφους, οι οποίοι ενδέχεται να ενεργοποιούν το κλείστρο της μηχανής από μακριά και δεν μπορούν με ευκολία να αλλάζουν τις κάρτες αποθήκευσης.

Από τον Αύγουστο, οι χρήστες της σειράς S των καρτών μνήμης XQD θα μπορούν να «κατεβάζουν» μία νέα δωρεάν έκδοση του λογισμικού File Rescue, έκδ. 3.2, της Sony, με το οποίο μπορούν να ανακτούν αρχεία φωτογραφιών ή βίντεο που σβήστηκαν κατά λάθος. Πρόκειται για την πρώτη, παγκοσμίως, εφαρμογή ανάκτησης αρχείων, η οποία υποστηρίζει, πλέον, τα φορμά τελευταίας τεχνολογίας AVCHD και 3D καθώς και τα αρχεία RAW και MOV. Το λογισμικό File Rescue είναι επίσης διαθέσιμο και σε χρήστες της σειράς Η των καρτών XQD.

Η νέα σειρά S των καρτών μνήμης XQD θα είναι διαθέσιμη με χωρητικότητα 64GB από τον Ιούλιο του 2012. Αργότερα, μέσα στο 2012 (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο), θα είναι διαθέσιμες και κάρτες χωρητικότητας 32GB.

Ακόμα περισσότερες επιλογές για μέσα αποθήκευσης από τη Sony

Η οικογένεια των μέσων αποθήκευσης της Sony με επικεφαλής τη βραβευμένη από την TIPA σειρά καρτών μνήμης XQD, αποκτά και άλλα νέα «μέλη-προϊόντα» που προορίζονται για μία μεγάλη γκάμα χρηστών, εφαρμογών και συσκευών.

Η οικογένεια των microSD cards είναι ιδανική λύση για tablet, smartphone και άλλα κινητά τηλέφωνα. Η σειρά καρτών Class 4 περιλαμβάνει, πλέον, ένα νέο μοντέλο, χωρητικότητας 16GB, μαζί με προσαρμογέα κάρτας SD σε κανονικό μέγεθος.

Το MicroVault στιλ των USB flash drives είναι cool, αλλά και αξιόπιστο. Κάρτες με χωρητικότητα έως 16GB υπάρχουν διαθέσιμες σε μοντέρνα χρώματα ροζ και πράσινο. Το λογισμικό File Rescue διατίθεται επίσης και στους καταχωρημένους χρήστες αυτών των μέσων αποθήκευσης της Sony.

 

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.