Νέες CPU 8 πυρήνων από την AMD τον Οκτώβριο

You are currently viewing Νέες CPU 8 πυρήνων από την AMD τον Οκτώβριο

Τρεις νέοι επεξεργαστές οκτώ πυρήνων της AMD με την κωδική ονομασία Vishera θα είναι διαθέσιμοι τον Οκτώβριο για τη σειρά FX.

Οι νέοι επεξεργαστές βασίζονται στον πυρήνα Piledriver ο οποίος είναι μια βελτίωση του δημοφιλούς Bulldozer.

Τα τρία νέα μοντέλα της σειράς θα είναι το FX-8350, το FX-8320 και το FX-8300, όλα με 16MB cache μνήμης. Το πρώτο μοντέλο θα είναι χρονισμένο στα 4GHz ενώ με λειτουργία turbo θα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4,2GHz, το δεύτερο μοντέλο στα 3,5GHz και χάρη στη λειτουργία turbo θα φτάνει τα 4GHz, ενώ το μικρότερο μοντέλο της σειράς θα είναι χρονισμένο στα 3,3GHz και δεν θα υποστηρίζει τη λειτουργία turbo.

Οι νέοι επεξεργαστές κατασκευάζονται με τη μέθοδο των 32nm και θα είναι συμβατοί με μητρικές AM3+, ενώ θα υποστηρίζουν μνήμες DDR3 1866MHz.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση