Έκλεισε εργοστάσιο της Foxconn μετά από ταραχές μεταξύ εργαζομένων

You are currently viewing Έκλεισε εργοστάσιο της Foxconn μετά από ταραχές μεταξύ εργαζομένων

Τα εργοστάσια της Foxconn μας έχουν κατά καιρούς απασχολήσει σχετικά με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν εκεί. Αυτή τη φορά και σύμφωνα  με το πρακτορείο Xinhua News Agency στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην επαρχία Shanxi περίπου 2.000 εργαζόμενοι ενεπλάκησαν σε εξέγερση στους κοιτώνες της εταιρείας.

Οι πληροφορίες θέλουν το όλο συμβάν να έχει λήξει, κάτι που για να γίνει χρειάστηκε την επέμβαση περίπου 5.000 αστυνομικών. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες θέλουν 40 εργαζόμενους τραυματισμένους και το εργοστάσιο της εταιρείας κλειστό για σήμερα Δευτέρα.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολεί 79.000 εργαζόμενους, ενώ συνολικά η Foxconn στην Κίνα απασχολεί περισσότερους από 1 εκατομμύριο εργαζομένους.

Η Foxconn είναι γνωστή για την κατασκευή του iPhone από την Apple αλλά και την κατασκευή συστημάτων για τις HP και Dell. Οι τρεις παραπάνω εταιρείες ερεύνησαν το 2010 τις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας μετά από σειρά αυτοκτονιών εργαζομένων της.

Αντίστοιχη εξέγερση είχε πραγματοποιηθεί στον Ιούνιο στο εργοστάσιο Chengdu της Foxconn που βρίσκεται στην Νοτιοδυτική Κίνα, στην οποία περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι είχαν λάβει μέρος.

Πηγή: Reuters

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση