Hoax email κλέβει τα password σας

You are currently viewing Hoax email κλέβει τα password σας

Την επόμενη φορά που θα λάβετε ένα email με αποστολέα το privacy@microsoft.com μάλλον θα πρέπει να το διαγράψετε άμεσα αφού φαίνεται πως είναι προσπάθεια να σας αποσπάσει τα password από GMail, Yahoo, Windows Live και AOL.

Η πληροφορία έρχεται από το Naked Security, ένα blog της εταιρείας ασφάλειας Sophos και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται εκεί πρόκειται για hoax email με την παρακάτω μορφή:

Dear Windows User,

 

It has come to our attention that your Microsoft windows Installation records are out of date. Every Windows installation has to be tied to an email account for daily update.

This requires you to verify the Email Account. Failure to verify your records will result in account suspension. Click in the Verify button below and enter your login information on the following page to Confirm your records.

 

VERIFY

 

Thank you,
Microsoft Windows Team.

Όπως αναφέρεται στο παραπάνω blog το hoax είναι σχεδιασμένο πολύ καλά, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα αντιληφθείτε ότι πατώντας το πλήκτρο Verify αυτό θα σας οδηγήσει στο site που θα προσπαθήσει να αποσπάσει τα password σας.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση