Αναφορές για απεργία σε εργοστάσιο της Foxconn, τις οποίες διαψεύδει η εταιρεία

You are currently viewing Αναφορές για απεργία σε εργοστάσιο της Foxconn, τις οποίες διαψεύδει η εταιρεία

Αναφορές για απεργία σε εργοστάσιο της Foxconn στην Κίνα κάνει το China Labor Watch, κάτι που η εταιρεία με σημερινή της ανακοίνωση διαψεύδει.

Το China Labor Watch έχει έδρα στη Ν. Υόρκη και αναφέρει ότι 3.000 έως 4.000 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Foxconn που βρίσκεται στο συγκρότημα Zhengzhou στην κεντρική Κίνα έχουν κατέβει σε απεργία από την Παρασκευή. Αιτία για την απεργιακή κινητοποίηση είναι οι εξαιρετικά απαιτητικοί έλεγχοι ποιότητας αλλά και το γεγονός ότι εργάζονται ημέρα επίσης αργίας στην Κίνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Foxconn οι παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την απεργία δεν ισχύουν, ενώ η παραγωγή στα εργοστάσια της εταιρείας συνεχίζεται κανονικά. Επιπλέον η εταιρεία αναφέρει ότι μικρά προβλήματα παρατηρήθηκαν στις 1 και 2 Οκτωβρίου, τα οποία και αντιμετωπίστηκαν αμέσως με επιπλέον προσωπικό στις γραμμές παραγωγής. Τέλος σχολιάζοντας τα όσα αφορούν την εργασία του προσωπικού κατά την ημέρα εθνικής εορτής στην Κίνα, ανέφεραν ότι αυτό έγινε σε εθελοντική βάση και οι εργαζόμενοι που το επέλεξαν αποζημιώθηκαν με τριπλάσια αμοιβή όπως απαιτεί η νομοθεσία.

Πηγή: Reuters

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση