Η Toshiba παρουσιάζει το Portege Z830

You are currently viewing Η Toshiba παρουσιάζει το Portege Z830

Η Toshiba παρουσίασε σε εκδήλωση εχθές στην Αθήνα το νέο Portege Z830, το πρώτο Ultrabook της εταιρείας και βέβαια το FullPC.gr ήταν εκεί. Το νέο Portege Z830 βασίζεται σε επεξεργαστές Intel Core και συνοδεύεται από μνήμη τύπου DDR3, ενώ τα δύο σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι οι περιορισμένες διαστάσεις και το βάρος του, καθώς και η στιβαρή κατασκευή του για την οποία η Toshiba υπερηφανεύεται. Το βάρος του νέου Portege Z830 είναι πραγματικά εντυπωσιακά χαμηλό στα 1,12 κιλά, ενώ το πάχος του μόλις 15,9 χιλιοστά, τιμές οι οποίες καθιστούν το Portege Z830 ένα πραγματικά Ultrabook. Στην καρδιά του θα βρείτε έναν Intel Core i5-2557M o οποίος είναι χρονισμένος στα 1,7GHz και χάρη στη τεχνολογία Turbo Boost 2.0 μπορεί να φτάσει μέχρι και 2,7GHz. Η μνήμη RAM μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 6GB συνολικά, ενώ διαθέτει δίσκο σταθερής κατάστασης – το γνωστό μας SSD – με χωρητικότητα 128GB.

Η οθόνη είναι διαγωνίου 13,3 ιντσών, έχει ανάλυση HD στα 1366×768 pixels και συνοδεύεται από κύκλωμα γραφικών Intel HD 3000 το οποίο για την κατηγορία του φορητού μπορεί να ανταπεξέλθει εξαιρετικά τόσο σε λειτουργίες των Windows, όσο ακόμα και σε αναπαραγωγή HD υλικού. Σε αυτό συμβάλει επιπλέον η φωτεινή οθόνη αλλά και τα ηχεία με το σύστημα Dolby Advanced Audio .

Η στιβαρότητα του νέου Portege Z830 εντυπωσιάζει και αυτό δεν είναι τυχαίο μιας και διαθέτει ανθεκτικό περίβλημα από μαγνήσιο, το οποίο σε συνδυασμό με επιπλέον ενισχύσεις εσωτερικά δίνει σημαντικά αυξημένη ακαμψία και ανθεκτικότητα στο σασί του Ultrabook της Toshiba. Αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορείτε να το αντιληφθείτε πιάνοντας στα χέρια το φορητό. Θα σας αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις για την ποιότητα συναρμογής του, το φινίρισμα του αλλά και τη στιβαρότητα του.

Η Toshiba ισχυρίζεται ότι το νέο Portege Z830 μπορεί να αντέξει σε πτώση από ύψος 70 εκατοστών, καθώς επίσης και ότι το σύστημα θα επιζήσει από πτώση υγρού στο πληκτρολόγιο – ένα εσπρεσάκι ανέφεραν των 30mL περίπου – δίνοντας αρκετό χρόνο στο χρήστη να αποθηκεύσει τα δεδομένα του και να κλείσει τον φορητό με στόχο βέβαια να μη χάσει τα δεδομένα του.

Από πλευράς συνδεσιμότητας το νέο Portege Z830 μπορεί να θεωρηθεί πλήρες μια και θα βρείτε εξόδους VGA, HDMI, τρεις θύρες USB εκ των οποίων η μια USB 3.0, card reader για κάρτες SD, αλλά και ασύρματες συνδέσεις Bluetooth και Wi-Fi.

Τέλος η μπαταρία των 8 κελιών υπόσχεται υψηλή αυτονομία η οποία σύμφωνα με την Toshiba μπορεί να φτάσει τις 8 ώρες.

Θα ομολογήσουμε αυτή η πρώτη επαφή με το νέο Toshiba Portege Z830 μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις τόσο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, τα οποία είναι παραπάνω από ικανοποιητικά για την κατηγορία, όσο όμως με τη μέριμνα που φαίνεται να έχει δοθεί από την Ιαπωνική εταιρεία για την στιβαρότητα αλλά και την ανθεκτικότητα της συσκευής σε κακουχίες της καθημερινότητας.

Παρακάτω δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων που διατίθενται στην Ελληνική αγορά.

Toshiba Portege Z830-11G

  • Intel Core i5-2557M @ 1.7GHz
  • Μνήμη RAM τύπου DDR έως 6GB
  • Αποθηκευτικό μέσο 128 GB SSD
  • Οπτικό μέσο DVD-RW
  • HD οθόνη 13,3″ @ 1366×768 pixels με οπίσθιο LED φωτισμό
  • Wi-Fi, Bluetooth 3.0, Gigabit Ethernet
  • USB 3.0, USB 2.0 x2, Card Reader, VGA, HDMI
  • Φωτιζόμενο πληκτρολόγιο
  • Webcam
  • Ηχεία στερεοφωνικά με Dolby Advanced Audio
  • Έκδοση με αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος
  • Περίβλημα από μαγνήσιο και ενίσχυση “honeycomb Rib”

:Οι διαφορές του Toshiba Portege Z830-10H είναι:

  • Intel Core i5-2467M @ 1.6GHz
  • 3G Mobile broadband modem [Ericsson F5321gw]

Και τα δύο μοντέλα συνοδεύονται από διεθνή εγγύηση καλής λειτουργίας 3 ετών, με τις επίσημες τιμές διάθεσης να είναι 1.299 ευρώ για το 11G και 1.399 ευρώ για το 10Η

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση