Νέο firmware βελτιώνει στα σημεία τη Sony NEX-7

You are currently viewing Νέο firmware βελτιώνει στα σημεία τη Sony NEX-7

Εχθές έκανε διαθέσιμη η Sony μια νεότερη έκδοση του firmware της NEX-7 και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο δελτίο τύπου αυτό βελτιώνει τόσο το χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής, όσο όμως και την ευκρίνεια των λήψεων.

Το νέο firmware για τη Sony NEX-7 διατίθεται δωρεάν και όλοι οι registered χρήστες μπορούν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση η οποία προσθέτει τις παρακάτω λειτουργίες.

Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση πλήκτρου MOVIE
Είναι δυνατή η απενεργοποίηση της λειτουργίας του κουμπιού εγγραφής MOVIE, που βρίσκεται στο πίσω μέρος, εξαλείφοντας τον κίνδυνο της τυχαίας λειτουργίας κατά τη λήψη φωτογραφιών.

Ευρύτερη έκθεση οριοθέτησης (bracketing)
Το εύρος επιλογών της έκθεσης οριοθέτησης (bracketing) μεγαλώνει με την προσθήκη μεγαλύτερων βημάτων 1.0EV, 2.0EV και 3.0EV. [Οι αυξήσεις στην οριοθέτηση (bracketing) ήταν 1/3EV ή 2/3EV, προηγουμένως]. Στη λειτουργία Auto AE bracketing, η φωτογραφική μηχανή NEX-7 κάνει λήψεις υψηλής ταχύτητας εν ριπή τριών κάδρων σε διαφορετικές τιμές έκθεσης, δίνοντας στους φωτογράφους τη δυνατότητα να επιλέξουν το καλύτερο κάδρο.

Επιπλέον όπως αναφέραμε ήδη το νέο firmware προσφέρει περαιτέρω βελτιώσεις στη λειτουργικότητα
και την ευκολία χρήσης της NEX-7. Σε αυτές περιλαμβάνονται η βελτιωμένη αυτόματη επισκόπηση εικόνας, η βελτιωμένη ποιότητα εικόνας με ευρυγώνιους φακούς και η βελτιωμένη ένδειξη της ρύθμισης Flexible Spot AF Area.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.