Review: Emsisoft Anti-Malware 7

You are currently viewing Review: Emsisoft Anti-Malware 7

Η πρώτη εφαρμογή που εγκαθιστά ένας χρήστης στον υπολογιστή του αμέσως μετά τα Windows είναι αυτή της προστασίας από κακόβουλο λογισμικό. Η Emsisoft διαθέτει στην αγορά τη δική της πρόταση, το Anti-Malware το οποίο έχει φτάσει στην έκδοση 7.

Οι άνθρωποι της Emsisoft μας ενημέρωσαν ότι το Anti-Malware 7 είναι πλήρως συμβατό με τα Windows 8. Επιπλέον υποστηρίζει και τα παλαιότερα Windows XP, Windows Vista και Windows 7, όλα στις εκδόσεις των 32-bit και 64-bit. H πρόσφατη κυκλοφορία των Windows 8, όσο όμως και η αναβάθμιση που κάναμε σε ένα από τα συστήματα μας, ήταν καταλυτικά για την απόφαση μας να δοκιμάσουμε το Anti-Malware 7.

Δωρεάν δοκιμή

Ξεκινώντας κατεβάσαμε από το Ελληνικό site της Emsisoft τη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών του Anti-Malware. Στην ίδια σελίδα θα δείτε ότι υπάρχει η δυνατότητα αγοράς της πλήρους έκδοσης, αλλά και του Internet Security Pack το οποίο προσφέρει όχι μόνο antivirus αλλά και firewall. Μόλις κατέβηκε το αρχείο της εγκατάστασης το τρέξαμε και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε με χαρακτηριστική ευκολία και χωρίς προβλήματα.

Σημειώστε ότι σε ένα σύστημα δεν πρέπει να υπάρχουν εγκατεστημένες περισσότερες από μια εφαρμογές antivirus. Αν θέλετε να δοκιμάσετε και εσείς το Emsisoft Anti-Malware πρώτα ελέγξτε αν υπάρχει άλλη εφαρμογή anti-virus και απεγκατέστησε τη. Κάντε επανεκκίνηση του συστήματος και στη συνέχεια προχωρήστε σε νέα εγκατάσταση.

Εγκατάσταση

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης είναι πιθανόν να δείτε ενημερωτικά μηνύματα των Windows τα οποία αναφέρουν την εγκατάσταση του νέου antivirus αλλά και την εγκατάσταση νέας spyware protection εφαρμογής. Αυτά αφορούν το Anti-Malware 7 και είναι φυσιολογικό να εμφανιστούν.

 

 

Στην πρώτη εκτέλεση του Anti-Malware 7 η εφαρμογή θα κάνει αρχικά update έτσι ώστε να ενημερωθεί άμεσα με ότι νεότερο υπάρχει για την προστασία του συστήματος σας. Στη συνέχεια θα σας δώσει τη δυνατότητα να επιλέξετε το πως θα γίνει η σάρωση των αρχείων του υπολογιστή σας για πρώτη φορά. Εφόσον έχετε αρχεία από παλαιότερες εγκαταστάσεις εμείς προτείνουμε να επιλέξετε το Deep Scan, όπως άλλωστε προτείνει και η εφαρμογή. Με αυτό τον τρόπο θα ελεγχθούν όλα τα αρχεία του συστήματος σας και δεν θα έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον.

Στην πράξη

 

Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι σύγχρονο και εύχρηστο. Στα αριστερά του παραθύρου υπάρχει το μενού επιλογών με πρώτη επιλογή το Security Status στο οποίο ο χρήστης μπορεί να δει με ματιά τη λειτουργία της εφαρμογής και πως αυτή προστατεύει το σύστημα του. Ακριβώς από κάτω υπάρχει το Scan PC το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα σάρωσης του υπολογιστή σας με αρκετούς τρόπους. Στη συνέχεια η επιλογή Quarantine η οποία θα σας εμφάνισε, εφόσον υπάρχουν, τα αρχεία που έχουν τεθεί σε καραντίνα επειδή είναι προσβεβλημένα με κάποια απειλή.

Μετά υπάρχουν τα Logs όπου θα βρείτε πληροφορίες σε τρεις καρτέλες. Σχετικά με τα updates που έχουν γίνει στην εφαρμογή, τα αρχεία που έχουν μπει σε καραντίνα και τις ενέργειες της λειτουργίας Guard της εφαρμογής. Ακολουθεί η επιλογή Guard η οποία σας επιτρέπει να ορίσετε τη συμπεριφορά της εφαρμογής ανάλογα με τις ανάγκες σας. Θα δείτε εκεί ότι υπάρχουν ήδη πολλές ρυθμίσεις τις οποίες αν δεν γνωρίζετε ακριβώς τι κάνετε δεν θα πρέπει να τις πειράξετε.

 

Τέλος υπάρχει η επιλογή Configuration από την οποία μπορείτε να αλλάξετε και τη γλώσσα της εφαρμογής. Ναι, διαθέτει και την επιλογή των Ελληνικών αλλάζοντας πλήρως τα μενού της εφαρμογής.

Το Anti-Malware 7 κατά τη χρήση μας άφησε καλές εντυπώσεις αφού δεν ενοχλεί το χρήστη, όπως συνηθίζουν πολλά antivirus εκεί έξω, παρά μόνο για κάτι πραγματικά σημαντικό. Επιπλέον είναι αρκετά ελαφρύ για το σύστημα σας και όπως μπορείτε να δείτε στο screenshot που ακολουθεί δεν απασχολεί σημαντικούς πόρους από το σύστημα σας.

Αυτό επιβεβαίωνετε και από το γεγονός ότι μετά την εγκατάσταση του Anti-Malware 7 δεν παρατηρήσαμε αλλαγές στην απόδοση του συστήματος της δοκιμής μας. Σημειώστε μάλιστα το σύστημα αναφοράς δεν διαθέτει τελευταίας γενιάς hardware αφού βασίζεται σε mobile επεξεργαστή της Intel, τον Pentium T4400, ένα επεξεργαστή με δύο επεξεργαστικούς πυρήνες στα 2,2 GHz, ο οποίος ανακοινώθηκε πριν από σχεδόν 3 χρόνια.

Συμπέρασμα

Βασιζόμενοι στην εμπειρία μας από τη χρήση του Anti-Malware 7 της Emsisoft δεν μπορούμε παρά να σας το προτείνουμε ως μια πλήρη λύση προστασίας του συστήματος σας από κάθε μορφής κακόβουλο λογισμικό. Διαθέτει διπλή μηχανή εντοπισμού και καθαρισμού κακόβουλου λογισμικού αφού σας καλύπτει τόσο ως antivirus, όσο και ως anti-malware. Κάνοντας λοιπόν μια σάρωση των αρχείων σας, έχετε καλύψει κάθε ενδεχόμενο.

Ενδιαφέρον είναι το ότι πριν το αγοράσετε η Emsisoft σας δίνει τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής της εφαρμογής για 30 ημέρες, κάτι που σας προτείνουμε να κάνετε. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε από πρώτο χέρι το Anti-Malware 7.

Πατήστε επάνω στα παρακάτω screenshots για να τα δείτε μεγαλύτερα.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση