HTC Desire X

You are currently viewing HTC Desire X

Το νέο HTC Desire X ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής IFA 2012 και με αυτό η HTC φέρνει ξανά στο προσκήνιο την σειρά Desire, μια σειρά η οποία μας έχει δώσει κατά καιρούς εξαιρετικά smartphones. Για να δούμε αν το Desire X συνεχίζει αυτή την παράδοση.

Το HTC Desire X βρισκόταν στα χέρια μας εδώ στο FullPC.gr περίπου 40 ημέρες και έτσι είχαμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε αρκετά καλά σε αυτή τη δοκιμή μακράς διαρκείας. Η πρώτη εντύπωση αντικρίζοντας το Desire X είναι θετική τόσο για το σχεδιασμό του, όσο όμως και για την ποιότητα της συσκευής. Δεν θα περίμενε βέβαια κανείς κάτι λιγότερο από μια συσκευή της HTC. Η εμφάνιση του, ειδικά στη λευκή συσκευή που είχαμε στην διάθεση μας, είναι πανέμορφη και κρατώντας το στο χέρι σας θετική εντύπωση αφήνει η ακαμψία και η παντελής απουσία τριγμών. Για εκείνους που θέλουν να έχουν επιλογές, το Desire X κυκλοφορεί και σε μαύρο χρώμα.

Σχεδιαστικά το Desire X θυμίζει αρκετά τα μοντέλα της σειράς One αφού μοιάζει με μικρογραφία του μεγαλύτερου One X.  Το μέγεθος του είναι φιλικό για την τσέπη σας ή την μικροσκοπική γυναικεία τσάντα και σίγουρα δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό το γεγονός ότι η οθόνη του έχει διαγώνιο 4 ιντσών.

Η πλάτη της συσκευής είναι αφαιρούμενη και κατασκευασμένη από εύκαμπτο πλαστικό. Δεν είναι εντυπωσιακό στην πρώτη επαφή μαζί του, αφού όμως το κουμπώσετε επάνω στη συσκευή, το Desire X γίνεται ένα σώμα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για σχόλια.

Η μοναδική κάμερα της συσκευής βρίσκεται στην πίσω πλευρά, συνοδεύεται από flash και έχει αισθητήρα 5 MPixels. Οι φωτογραφίες είναι ικανοποιητικές ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό χάρη στο flash. Από την άλλη το video γίνεται σε χαμηλή ανάλυση, κάτι που μας μπέρδεψε αφού το Desire X διαθέτει την επεξεργαστική ισχύ ακόμα και για full HD λήψεις video.

Στην επάνω πλευρά του θα βρείτε στο κέντρο το πλήκτρο ενεργοποίησης της συσκευής και την υποδοχή για ακουστικά. Στην δεξιά πλευρά υπάρχουν τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης και στην αριστερή πλευρά η mini USB είσοδος για φόρτιση και επικοινωνία με υπολογιστή.

Στην πίσω πλευρά και αφού έχει αφαιρεθεί το καπάκι δεσπόζει η μπαταρία των 1.650 mAh, το μεταλλικό πλαίσιο της κάμερας και η υποδοχή για την κάρτα μνήμης τύπου micro SD. Η υποδοχή της κάρτας SIM κανονικού μεγέθους βρίσκεται κάτω από το μεταλλικό πλαίσιο της κάμερας και δεν είναι ορατή άμεσα.

Ενεργοποιώντας για πρώτη φορά το Desire X θα ακολουθήσετε τον οδηγό ρύθμισης της συσκευής και άμεσα θα έχετε έτοιμη τη συσκευή για λειτουργία. Το Desire X τρέχει Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich και έρχεται με το HTC Sense 4.1. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η HTC σύντομα θα κυκλοφορήσει αναβάθμιση σε Jelly Bean για το Desire X.

Όπως και να έχει η απόκριση του Desire X είναι απροβλημάτιστη σε κάθε εργασία, ενώ το γνώριμο περιβάλλον του HTC Sense, σε όποιον έχει πιάσει στα χέρια του συσκευή της HTC, αφήνει μόνο θετικές εντυπώσεις. Κάποιες μικρές καθυστερήσεις εμφανίζονται περιστασιακά και δεν προβληματίζουν αφού όταν εμφανίζονται η συσκευή είναι πραγματικά φορτωμένη με αρκετές ανοικτές εφαρμογές. Σε κάθε περίπτωση η συνολική εμπειρία από την απόδοση της συσκευής είναι ομαλή και στις 40 και πλέον ημέρες που την είχαμε προς δοκιμή δεν μας άφησε με κάποιο παράπονο.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

HTC Desire X

Επεξεργαστής: Qualcomm MSM8225 1GHz Dual-Core
GPU:
Adreno 203
Λειτουργικό:
Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich
Μνήμη RAM
:768 ΜΒ
Ενσωματωμένη μνήμη: 2 GB
Επέκταση: Θύρα microSD για κάρτες έως 32 GB
Οθόνη: 4 ίντσες Super LCD 2 480×800 pixels
Συνδεσιμότητα:
3G, Wi-Fi n, Bluetooth 4.0, micro USB, GPS, FM Radio
Κάμερα:
5MP και LED φλας
Μπαταρία
:
1.650 mAh Li-Ion
Διαστάσεις
: 118,5×62.9×9,3 mm
Βάρος
: 114 g

 

Μας άρεσε

– Ποιότητα κατασκευής
– Απόδοση
– Οθόνη
– Αυτονομία

 

Θα θέλαμε

– Android 4.1
– Χαμηλότερη τιμή διάθεσης
– Μπροστινή κάμερα

 

Συμπέρασμα

Το HTC Desire X είναι μια ευχάριστη έκπληξη τόσο εμφανισιακά, όσο από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών. Ο διπύρηνος επεξεργαστής του δίνει την απαραίτητη ισχύ για να ανταπεξέλθει σε κάθε εργασία, ακόμα και σε απαιτητικά games. Η ποιότητα κατασκευής δεν αφήνει περιθώρια για σχόλια και θετική εντύπωση αφήνει τόσο η πλήρης ακαμψία, όσο και η απουσία τριγμών. Η οθόνη του Desire X μας άρεσε τόσο χάρη στο μέγεθος των 4 ιντσών, όσο όμως και χάρη στην υψηλή φωτεινότητα που προσφέρει αλλά και την ευκρίνεια της. Η μπαταρία του κατά την διάρκεια της δοκιμής μας αρκετές φορές ξεπέρασε τις δύο ημέρες χρήσης, μας άφησε παραπάνω από καλές εντυπώσεις. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για διπύρηνο smartphone με οθόνη 4 ιντσών. Σίγουρα υπάρχουν σημεία για τα οποία έχουμε κάποιες – μικρές ομολογουμένως – ενστάσεις όπως η τιμή διάθεσης των 349 ευρώ και το Android 4.1 που περιμέναμε να τρέχει το Desire X. Παρόλα αυτά βάζοντας στην εξίσωση όλα τα δεδομένα το HTC Desire X είναι μια ισορροπημένη επιλογή η οποία μπορεί να καλύψει κάθε χρήστη.

 

Βαθμολογία

HTC Desire X
4 / 5

Επιδόσεις
4 / 5

Οθόνη
4 / 5

Αυτονομία
4,5 / 5

Ποιότητα κατασκευής
4 / 5

Τιμή
3,5 / 5

 

 

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση