iPad mini την Τετάρτη στην Ελλάδα με τσουχτερές τιμές

You are currently viewing iPad mini την Τετάρτη στην Ελλάδα με τσουχτερές τιμές

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου το iPad mini κάνει πρεμιέρα στην Ελληνική αγορά και θα είναι διαθέσιμο σε πολύ μικρές ποσότητες αναφέρουν οι πληροφορίες αλλά και τσουχτερές τιμές.

Το μικρό tablet της Apple θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και λευκό, σε χωρητικότητες 16 GB, 32 GB και 64 GB ενώ διαθέσιμες θα είναι εκδόσεις μόνο με Wi-Fi και Wi-Fi + Cellular.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPad mini, αλλά και τις τιμές διάθεσης οι οποίες είναι αδικαιολόγητα υψηλές.

Κάναμε μια μικρή έρευνα αγοράς και διαπιστώσαμε ότι η Apple διαθέτει το iPad mini σε Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία από τα 329 ευρώ, ενώ σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Φιλανδία, Ιρλανδία από 339 ευρώ. Στην Ελλάδα η τιμή του iPad mini ξεκινά από τα 359 ευρώ, μια τιμή αυξημένη κατά περίπου 6% – 9% η οποία και δεν δικαιολογείτε από τον υψηλότερο ΦΠΑ της χώρας μας.

Θα περιμέναμε από την Apple αν όχι μια καλύτερη τιμολογιακή πολιτική για την δεινοπαθούσα οικονομικά χώρα μας, τουλάχιστον ίδια αντιμετώπιση και όχι αδικαιολόγητα αυξημένη τιμή. Όχι βέβαια ότι θα πρέπει να σας ξενίσει αυτό. Τα προϊόντα της Apple συνηθίζεται να διατίθενται στην Ελλάδα με την υψηλότερη τιμή της ευρωζώνης.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

iPad mini

Επεξεργαστής: Α5 1GHz διπύρηνος
GPU: PowerVR SGX543MP2
Μνήμη RAM: 512ΜΒ
Οθόνη: 7,9 ίντσες, LCD IPS, 1024×768 pixels
Κάμερα: 5 Megapixel, εγγραφή HD video 720p
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB / 32GB / 64GB
Λειτουργικό σύστημα: iOS 6
Διαστάσεις: 200×134.7×7.2 mm
Βάρος: 312 gr (Wi-Fi + Cellular), 308 gr (Wi-Fi)

 

Τιμές διάθεσης

iPad mini

iPad mini Wi-Fi 16 GB: €359
iPad mini Wi-Fi 32 GB: €459
iPad mini Wi-Fi 64 GB: €569
iPad mini Wi-Fi + Cellular 16 GB: €499
iPad mini Wi-Fi + Cellular 32 GB: €599
iPad mini Wi-Fi + Cellular 64 GB: €699

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση