NEC LaVie X το λεπτότερο ultrabook

You are currently viewing NEC LaVie X το λεπτότερο ultrabook

Το νέο NEC LaVie X ανακοίνωσε η Ιαπωνική εταιρεία, διαθέτει οθόνη 15,6 ιντσών και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ειναι το λεπτότερο ultrabook.

Ιδαίτερα θετική εντύπωση αφήνει σε πρώτη ανάγνωση η οθόνη του μιας και διαθέτει πάνελ IPS με ανάλυση full HD στα 1.920×1080 pixels. Στην καρδιά του θα βρείτε έναν Intel Core i7-3517U, 4 GB μνήμης RAM και SSD των 256 GB. Η NEC ισχυρίζεται ότι το νέο LaVie X έχει χρόνο εκκίνησης – boot – μόλις 2 δευτερόλεπτα και αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα θέλαμε να δούμε και να μετρήσουμε.

Το προφίλ του φορητού είναι πράγματι πολύ λεπτό αφού έχει πάχος στο λεπτότερο σημείο του 12,8 χιλιοστά. Στα θετικά ο πλούσιος εξοπλισμός στον οποίο περιλαμβάνετε Bluetooth 4.0, δύο θύρες USB 3.0, έξοδο HDMI, card reader SDXC αλλά και webcam με δυνατότητα εγγραφής 720p.

Η ονομαστική αυτονομία φτάνει τις 7 ώρες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης με την μπαταρία να φορτίζει στο 80% της ονομαστικής χωρητικότητας της σε μια ώρα.

Πληροφορίες για την διάθεση εκτός Ιαπωνίας δεν υπάρχουν διαθέσιμες ακόμα, αλλά στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου θα κυκλοφορήσει στις 27 Δεκεμβρίου με τιμή από περίπου 1.500 δολάρια για το μοντέλο με 128 GB SSD και από 2.100 δολάρια για το μοντέλο με 256 GB SSD.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση