Η Sony πουλά τα γραφεία της στη Ν. Υόρκη προς 1,1 δις δολάρια

You are currently viewing Η Sony πουλά τα γραφεία της στη Ν. Υόρκη προς 1,1 δις δολάρια

H Sony βρίσκεται υπό αναδιάρθρωση σε κάθε επίπεδο με στόχο να γίνει κερδοφόρα και πάλι. Ως μέρος αυτού του σχεδίου ο Ιάπωνας γίγαντας πούλησε τα γραφεία του στη Ν. Υόρκη για 1,1 δις δολάρια.

Αυτή η κίνηση του τεχνολογικού γίγαντα αναμένεται να φέρει ζεστό μετρητό στα ταμεία περίπου 770 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που θα βοηθήσει τη Sony να ισσοροπήσει τα οικονομικά αποτελέσματα. Το συγκεκριμένο κτίριο θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί η εταιρεία, ως ένοικος πλέον, για τα επόμενα τρία έτη μιας και αποτελεί ταυτόχρον και τα κεντρικά γραφεία της Sony για τις ΗΠΑ.

Τους προηγούμενους μήνες η εταιρεία ως μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης του CEO της Kaz Hirai έχει προχωρήσει σε απολύσεις 10.000 ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ έχει κλείσει και εννοποιήσει τμήματα. Οι τομές αυτές ήρθαν ως πιεστικό αποτέλεσμα μετά και την περυσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2011 με βάση τα οποια η εταιρεία είχε ζημιές 6,4 δις δολαρίων.

Σύντομα θα δούμε αν αυτά τα δραστικά μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση