Το PlayStation 4 είναι 50% ισχυρότερο από το Xbox 720

You are currently viewing Το PlayStation 4 είναι 50% ισχυρότερο από το Xbox 720

Το 2013 αναμένεται να είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για τους απανταχού gamers αφού τόσο η Sony όσο και η Microsoft περιμένουμε να κυκλοφορήσουν την επόμενη γενιά των PlayStation και Xbox αντίστοιχα. Οι τελευταίες φήμες θέλουν το επερχόμενο PlayStation 4 να έχει το πάνω χέρι όσον αφορά την επεξεργαστική ισχύ.

Η φημολογία βέβαια έρχεται από developers οι οποίοι κατά τη διάρκεια της CES 2013 στο Las Vegas ανέφεραν πως υπάρχουν πλέον ενδείξεις ότι το PlayStation 4 θα είναι σημαντικά ταχύτερο από το επερχόμενο Xbox 720. Οι πηγές αυτές αναφέρουν συγκεκριμένα ότι το PlayStation 4 αποδίδει περίπου 1,84 Teraflops, ενώ το Xbox 720 αποδίδει μόλις 1,23 Teraflops.

Αν και τα παραπάνω αποτελούν απλά ενδείξεις για αυτό που τελικά θα παρουσιάσουν οι δύο εταιρείες στην αγορά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το PlayStation 4 έρχεται με απόδοση περίπου 50% υψηλότερη από εκείνη του Xbox 720.

Μείνετε συντονισμένοι φαίνεται πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι αποκαλυπτικές.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση