Το BlackBerry Ζ10 δεν θα έρθει στην Ελλάδα

You are currently viewing Το BlackBerry Ζ10 δεν θα έρθει στην Ελλάδα

Εχθές η Καναδική RIM, η οποία πλέον και ως εταιρεία μετονομάστηκε σε BlackBerry, παρουσίασε όχι μόνο το BlackBerry 10, αλλά και δύο νέες συσκευές. Κοιτώντας το site της εταιρείας είμαστε πλέον σχεδόν σίγουροι ότι αυτές οι συσκευές δεν θα πατήσουν επί Ελληνικού εδάφους, τουλάχιστον επίσημα.

Όχι δεν έχουμε κάποια επίσημη ή ανεπίσημη πληροφόρηση, αλλά πηγαίνοντας στην κεντρική σελίδα για το event της BlackBerry υπάρχει στο κέντρο ένα banner το οποίο ενημερώνει ότι το BlackBerry Z10 είναι διαθέσιμο και στα δεξιά διαθέτει ένα drop down μενού με χώρες. Διαλέγοντας κανείς τη χώρα στην οποία βρίσκεται, η BlackBerry θα τον ενημερώσει για το πότε η ολοκαίνουργια συσκευή θα γίνει διαθέσιμη εκεί.

Στο drop down μενού λοιπόν θα βρείτε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών το Βιετνάμ, τη Χιλή, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Αίγυπτο, το Πακιστάν, το Περού, την Τουρκία, τη Βενεζουέλα και τόσες άλλες αλλά όχι την Ελλάδα. Σκεφτόμαστε τώρα ότι συνιδρυτής της RIM, νυν BlackBerry είναι ο Ελληνικής καταγωγής Mike Lazaridis, ο οποίος σήμερα είναι Αντιπρόεδρος στην εταιρεία ενώ μέχρι πέρυσι μοιραζόταν τη θέση του CEO με τον άλλο συνιδρυτή της εταιρείας, τότε η ιδέα μας ότι η BlackBerry μας έχει κανονικά γραμμένους επιβεβαιώνεται, άτυπα βέβαια.

Είναι γνωστό ότι η Ελληνική αγορά βρίσκεται σε βαθιά κρίση, αλλά είμαστε σίγουροι ότι πολλές από τις χώρες που υπάρχουν στη λίστα κυκλοφορίας του BlackBerry Z10 στα καλύτερα τους είναι σε σαφώς χειρότερη οικονομική θέση από αυτή που βρίσκεται η χώρα μας και εμείς ως καταναλωτές αυτή τη στιγμή.

Ευτυχώς για καλή μας τύχη υπάρχουν άλλες πολλές εταιρείες που διανέμουν ακόμα κανονικά τα προϊόντα τους στη χώρας μας, οπότε όταν με το καλό θελήσουμε να αλλάξουμε smartphone όλο και κάποιο θα βρούμε.

Κρίμα γιατί το νέο BlackBerry 10 φαινόταν ενδιαφέρον, αλλά αφού δεν θα το δούμε.

Αν αλλάξει κάτι θα σας ενημερώσουμε.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση