Hackers κλέβουν τους κωδικούς 250.000 χρηστών του Twitter

You are currently viewing Hackers κλέβουν τους κωδικούς 250.000 χρηστών του Twitter

Ευρεία επίθεση hackers φαίνεται ότι σταμάτησαν οι υπεύθυνοι ασφάλειας του Twitter η οποία είχε εξαπολυθεί στη βάση δεδομένων της δημοφιλούς υπηρεσίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Η επίθεση βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι και την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου και το αποτέλεσμα αυτής, σύμφωνα με τους υπεύθυνους ασφάλειας του Twitter, είναι η υποκλοπή των στοιχείων εισόδου, email, όνομα χρήστη και password από 250.000 χρήστες. Οι χρήστες έχουν ήδη ειδοποιηθεί με email, ενώ έχει ήδη γίνει αυτόματη αλλαγή των passwords.

Οι υπεύθυνοι του Twitter συμβουλεύουν τους χρήστες να αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το password τους, το οποίο θα πρέπει να αποτελείτε από τουλάχιστον 10 χαρακτήρες οι οποίοι θα περιλαμβάνουν γράμματα πεζά και κεφαλαία, αριθμούς αλλά και σύμβολα. Επιπλέον θα πρέπει να προσέχουν σε ποιες εξωτερικές εφαρμογές δίνουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση