Αυτό είναι το PlayStation 4

You are currently viewing Αυτό είναι το PlayStation 4

Στις 1.00 ώρα Ελλάδος ξεκίνησε από τη Sony η παρουσίαση του PlayStation 4 μέσα από ένα event το οποιο κράτησε αρκετές ώρες, μας έδωσε αρκετές πληροφορίες για τη νέα κονσόλα, δεν την είδαμε, αλλά όπως όλα δείχνουν έχουμε πολλούς λόγους να την περιμένουμε.

Όπως από την αρχή ξεκαθάρισαν στην παρουσίαση τα σχέδια της Ιαπωνικής εταιρείας για το PlayStation 4 δεν περιορίζονται αποκλειστικά στο gaming αλλά στοχεύουν σε ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών, περισσότερων και από αυτές που καλύπτει σήμερα το PlayStation 3.

Ο σχεδιασμός του PlayStation 4 έγινε σε συνεργασία με πολλούς developers παιχνιδιών και έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Στόχος όπως αποκάλυψε η Sony είναι τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν για το PlayStation 4 να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα και οι developers να περιορίζονται ελάχιστα από το hardware, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει με την τρέχουσα γενιά κονσολών.

Ας περάσουμε όμως στις αποκαλύψεις που έγιναν από τη Sony για το PlayStation 4 και οι οποίες συνοψίζονται στα παρακάτω:

  • Νέος επεξεργαστής βασισμένος στην x86 αρχιτεκτονική
  • Ταχύτατη μνήμη 8GB GDDR5
  • Νέο χειριστήριο DualShock 4 με πλήκτρο Share για μετάδοση του παιχνιδιού που παίζει ο χρήστης στους φίλους του. Επιπλέον διαθέτει επιφάνεια αφής στο κέντρο.
  • Δευτερεύουσα μονάδα επξεργασίας για εργασίες όπως downloads, browsing, upload βίντεο με δυνατότητα λειτουργίας στο παρασκήνιο ενώ ο χρήστης παίζει το αγαπημένο σας παιχνίδι
  • Νέο γραφικό περιβάλλον
  • Social Gaming με τη Sony να έχει συνεργαστεί στενά με το Facebook και το Ustream για το PlayStation Network.
  • Πολύ πιο γρήγορη εγκατάσταση και φόρτωση των παιχνιδιών αφού αυτά γίνονται download στο παρασκήνιο και ενώ ο χρήστης έχει ήδη ξεκινήσει να παίζει
  • Ο χρήστης παρακολουθεί ζωντανά παιχνίδια που παίζουν φίλοι του και συμμετέχει σε συζητήσεις. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα ανά πάσα στιγμή συμμετοχής στο παιχνίδι
  • Ο χρήστης μπορεί να παίξει παιχνίδια του PlayStation 4 στο PS Vita μέσω του streaming δικτύου της Gaikai.
  • Δυνατότητα μετάδοσης περιεχομένου που αφορά το παιχνίδι που παίζει ο χρήστης σε smartphones και tablets
  • Δεν υπάρχει συμβατότητα με τους τίτλους του PlayStation 3 στο PlayStation 4. Η Sony εξετάζει τρόπους αναπαραγωγής τους μελλοντικά.
  • Ο Movie Controller υποστηρίζεται στο PlayStation 4

Πότε θα δούμε το PlayStation 4 στα καταστήματα; Την εορταστική περίοδο 2013, δηλαδή έχουμε ακόμα αρκετούς μήνες υπομονής.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση