OCZ, παρουσίαση VXL 1.3 και Vector PCIe 960 @ CeBIT 2013

You are currently viewing OCZ, παρουσίαση VXL 1.3 και Vector PCIe 960 @ CeBIT 2013

Βρεθήκαμε στο περίπτερο της OCZ και θαυμάσαμε τα καινούρια επιτεύγματα της, τόσο όσον αφορά το λογισμικό όσο και τις καινούριες υλοποιήσεις της στο hardware

Συγκεκριμένα η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε την νέα έκδοση του VXL 1.3, λογισμικού που βελτιώνει τις “synchronous data mirroring” λειτουργίες και αυτοματοποιημένες εργασίες σε περιπτώσεις “failover” για πολλούς διαφορετικούς τύπους server όπως mail servers, cloud application servers και κέντρα διαχείρισης δεδομένων, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Μεγάλο “όπλο” του VXL στην νέα του αυτή έκδοση είναι η δυνατότητα του να επιτρέπει στους ΙΤ διαχειριστές να προ-φορτώνουν συγκεκριμένα και κατ’ επιλογή δεδομένα στην cache μνήμη και με προκαθορισμένα χρονικά διαγράμματα να προετοιμάζουν την εισαγωγή τους για άμεση χρήση ακριβώς την στιγμή που θα κληθούν από το σύστημα.

OCZVXL960

Έτσι η αναζήτηση, διασταύρωση και επεξεργασία πραγματοποιούνται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, με μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια.

Στον τομέα του hardware εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη που έγινε εχθές με το OZC Vector PCIe 960, αποθηκευτική μονάδα που συνδυάζει τις δυνάμεις 2 ξεχωριστών υπομονάδων SSD και του εντυπωσιακού Barefoot 3 flash controller της Indilinx.

Είναι μια υλοποίηση για δίαυλο PCI Express και κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει σε μεγέθη 240GB, 480GB και 960GB.

Με μια γρήγορη ματιά μπορούσε κάνεις να παρατηρήσει την ύπαρξη δύο ελεγκτών Barefoot 3 οι οποίοι, κάνοντας χρήση του OCZ VCA (Virtualized Controller Architecture) 2.0, συγχρονίζουν με ακρίβεια την κίνηση των δεδομένων ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν S.M.A.R.T. και TRIM δυνατότητες σε εξελιγμένο επίπεδο, με την δεύτερη να μην υποστηρίζεται από τα Windows σε PCIe από όσο γνωρίζουμε μέχρι και πριν την εμφάνιση της συγκεκριμένης πλακέτας.

OCZVPCIe960

Όλο αυτό μεταφράστηκε σε νούμερα στο συγκριτικό του AS SSD με ταχύτητες που άγγιξαν τα 929.98 ΜΒ/s [Sequential read] και τα 883.94 MB/s [Sequential write], ενώ στο ΑΤΤΟ, της γνωστής ATTO Technology, έφτασε περίπου τα 1022 MB/s.

Κατά την μεταφορά ISO αρχείου ο Vector κράτησε ταχύτητα 765.05 MB/s με την OCZ να δηλώνει ότι οι επιδόσεις σε αναζήτηση τυχαίας προσπέλασης είναι περίπου τα 140,000 IOPS.

Ελαφρώς λοιπόν ταχύτερος από το RevoDrive, μένει να μάθουμε την τιμή του και την ημερομηνία διάθεσης.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.