Αυτό είναι το νέο Samsung Galaxy S4 [VIDEO]

You are currently viewing Αυτό είναι το νέο Samsung Galaxy S4 [VIDEO]

Η Samsung ανακοίνωσε εχθές το νέο Galaxy S4, το οποίο έρχεται βελτιωμένο συγκριτικά με τον προκάτοχο του. Παρόλα αυτά σε ένα premium smartphone η Samsung επιμένει στη χρήση του πλαστικού όταν ο ανταγωνισμός βρίσκεται … αλλού.  

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Samsung Galaxy S4 είναι ενδιαφέροντα αφού θα κυκλοφορήσει με επεξεργαστή Exynos 5 octa-core ο οποίος είναι χρονισμένος στα 1,6 GHz, ενώ σε κάποιες αγορές με τετραπύρηνο στα 1,9 GHz. Όλα τα μοντέλα έρχονται με 2 GB μνήμης RAM και εκδόσεις με εσωτερική μνήμη 16 GB, 32GB και 64 GB. Διαθέτει υποδοχή για κάρτα μνήμης micbro SD στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε κάρτες με χωρητικότητα έως 64 GB, ενώ και η οθόνη του είναι εντυπωσιακή. Έρχεται με διαγώνιο 5 ιντσών, ανάλυση full HD, διαθέτει πυκνότητα 441 ppi και η οποία προστατεύεται από Gorilla Glass τρίτης γενιάς.

Στην πίσω πλευρά θα βρείτε κάμερα με αισθητήρα 13 MPixels και μπροστινή κάμερα των 2 MPixels. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2.600 mAh, ενώ έχει εμπλουτιστεί με αρκετά ενδιαφέροντα software χαρακτηριστικά όπως τη λειτουργία Dual Camera η οποία δίνει τη δυνατότητα λήψης ταυτόχρονα φωτογραφιών από την εμπρός και πίσω κάμερα, τη λειτουργία Dual Video Call για βιντεοκλήσεις στις οποίες οι χρήστες μοιράζονται ότι βλέπουν και αρκετές ακόμα όπως τα Group Play, S-Translator, Smart Pause, Air View -Preview, Watch On, S Health και Samsung Knox.

https://www.youtube.com/watch?v=2LHv1FPd1Ec

Το εξωτερικό πλαστικό [δυστυχώς] περίβλημα, αλλά και το design της νέας συσκευής δεν εκπλήσσει αφού μπορείτε εύκολα να το μπερδέψετε με το Note II ή ακόμα και τον προκάτοχο του, το Galaxy S3. Περί ορέξεως βέβαια όσον αφορά το design δεν θα κάνουμε σχόλια, αλλά η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Μέσα πάντως στις βελτιώσεις, όσον αφορά το design είναι και το μικρότερο πάχος των 7,9 χιλιοστών έναντι των 8,6 χιλιοστών του προκατόχου του.

Το νέο Galaxy S4 θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 26 Απριλίου με Android 4.2.2 ένα ακόμα σφάλμα της Samsung αφού η Google αναμένεται να παρουσιάσει το Android 5.0 Key Lime περί τα μέσα Μαΐου, κάτι που σημαίνει ότι σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της η συσκευή θα είναι outdated όσον αφορά το λογισμικό.

Σαν να βιάστηκαν λίγο οι Κορεάτες αυτή τη φορά, όπως και να έχει το νέο Galaxy S4 παρά τα όποια μειονεκτήματα του, με κυριότερο το ότι είναι η 4η γενιά ενός premium smartphone που ως βασικό υλικό του έχει το πλαστικό ενώ ο ανταγωνισμός χρησιμοποιεί υλικά όπως αλουμίνιο, κρύσταλλοpolycarbonate ή ακόμα και kevlar. είμαστε σίγουροι ότι θα πουλήσει καλά. Εικάζουμε ότι μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα και από το Galaxy S3, άλλωστε η Samsung και trend έχει δημιουργήσει για τη νέα συσκευή, αλλά και η διαφήμιση της αναμένεται έντονη.

Θα περιμένουμε το Galaxy S5 ελπίζοντας να εντυπωσιαστούμε στο άκουσμα των υλικών κατασκευής του, αλλά και στην όψη του design του. Μέχρι τότε θα λέμε ότι το Galaxy S3s … ωχ λάθος … το Galaxy S4 μας άρεσε.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Samsung Galaxy S4

Επεξεργαστής: Samsung Exynos 5 Οκταπύρηνος 1.6GHz ή τετραπύρηνος 1.9GHz
GPU:
PowerVR ή Adreno 320
Λειτουργικό:
Android 4.2.2 Jelly Bean
Μνήμη RAM
: 2 GB
Ενσωματωμένη μνήμη: 16/32/64 GB
Επέκταση: Θύρα microSD για κάρτες έως 64 GB
Οθόνη: 5 ίντσες Super AMOLED, full HD 1920×1080 pixels, 441 ppi, Gorilla Glass 3, Samsung Adapt Display, αυτόματη ρύθμιση ευαισθησίας αφής [φιλικό σε γάντια]
Συνδεσιμότητα:
4G/LTE, Wi-Fi ac, GPS/ Glonass, Bluetooth 4.0, micro USB, NFC, βαρόμετρο, θερμοκρασία & υγρασία
Κάμερα:
13 MPixels και LED φλας πίσω, 2 MPixels εμπρός
Μπαταρία
:
2.600 mAh Li-Ion
Διαστάσεις
: 136,6×69,8×7,9 mm
Βάρος
: 130 g

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση