H Nvidia φιλοδοξεί να διαθέσει το SHIELD μέχρι τον Ιούλιο

You are currently viewing H Nvidia φιλοδοξεί να διαθέσει το SHIELD μέχρι τον Ιούλιο

To Project SHIELD, την πολυαναμενόμενη φορητή κονσόλα με τον πανίσχυρο επεξεργαστή Tegra 4, φιλοδοξεί να έχει έτοιμο μέχρι τον Ιούλιο για διανομή η μεγάλη κατασκευάστρια Nvidia, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Jen-Hsun Huang

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου GPU Technology στο San Jose Convention Center, όπου και η μεγάλη εταιρεία παίζει το ρόλο διοργανωτή και άφησαν να εννοηθεί ότι μια πρώτη, πιο συμβατική υλοποίηση από αυτήν που είδαμε στην CES θα είναι στις αποθήκες των διανομέων μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Το όλο εγχείρημα έχει χαρακτηριστεί ως “μεγάλο στοίχημα” της Nvidia, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα μεγαθήρια του χώρου του gaming, στοίχημα το οποίο σκοπεύει να κερδίσει με τα μοναδικά χαρακτηριστικά της συσκευής της.

Θυμίζουμε ότι το Project SHIELD τροφοδοτείται από το SoC Tegra 4 και χρησιμοποιεί για λειτουργικό σύστημα το Android της Google. Αργότερα, μέσα στο έτος, αναμένεται και η κυκλοφορία του Tegra 4i [με την ενσωμάτωση του i500, πρώτου 4G LTE Modem της ίδιας].

SHContr960

Η συσκευή ολοκληρώνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση με μια 5″ οθόνη αφής 720p, 2 αναλογικούς μοχλούς, ένα D-Pad, πληθώρα πλήκτρων και θύρα MicroSD. Η συνδεσιμότητα πραγματοποιείται μέσω HDMI και φυσικά WiFi. Η διάρκεια της μπαταρίας σύμφωνα με την Nvidia είναι 5-10 ώρες για χρήση παιχνιδιού ενώ για αναπαραγωγή βίντεο [ HD ] μεχρι και 24 ώρες.

PSio960

Η πληθώρα των τίτλων μέσω του Google Play είναι άλλο ένα βέλος στην φαρέτρα της κονσόλας ενώ η υποστήριξη multiplayer από 2 και άνω συσκευών έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των χρηστών. Η τιμή ωστόσο παραμένει άγνωστη.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση