Το πεντάγωνο θα προμηθευτεί 650.000 συσκευές της Apple

You are currently viewing Το πεντάγωνο θα προμηθευτεί 650.000 συσκευές της Apple

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναμένεται να αγοράσει 650.000 συσκευές iOS για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του.

Έγκυρες πηγές από το Electronista αναφέρουν ότι η προμήθεια αφορά 210.000 iPhone, 200.000 iPod Touch, 120.000 iPad και 100.000 iPad mini και στόχος είναι η αναβάθμιση του φορητού ηλεκτρονικού εξοπλισμού των υπηρεσιών.

Αυτή τη στιγμή το Αμερικανικό πεντάγωνο χρησιμοποιεί κυρίως BlackBerry αφού από τις σχεδόν 600.000 φορητές συσκευές οι 470.000 προέρχονται από την Καναδική εταιρεία. Ήδη βέβαια εδώ και λίγες εβδομάδες έχει ανακοινωθεί ότι η συνεργασία του πενταγώνου με τη BlackBerry δεν θα συνεχιστεί για τις υπάρχουσες συσκευές, κάτι όμως που δεν αποκλείει την προμήθεια νέου εξοπλισμού.

Αν και η συμφωνία δεν έχει επιβεβαιωθεί από πλευράς Apple, οι πληροφορίες θέλουν την πρόταση του τμήματος δοκιμών συσκευών να έχει ήδη προχωρήσει για έγκριση.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση