Mozilla και Epic θα φέρουν την Unreal Engine 3 στον browser [VIDEO]

You are currently viewing Mozilla και Epic θα φέρουν την Unreal Engine 3 στον browser [VIDEO]

EpCit960

Η Mozilla ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Epic Games η οποία στοχεύει στη μεταφορά της Unreal Engine 3 στον Firefox

Όχι ακριβώς όπως το ατυχές InstantAction, λογισμικό τύπου “plugin” που έδινε στους προγραμματιστές την δυνατότητα να μεταφέρουν δυνατούς τίτλους σε συστήματα με ανάλογες προδιαγραφές αλλά με σημαντικούς περιορισμούς [όπως π.χ. όταν ένα windows παιχνίδι δεν μπορούσε να τρέξει μέσα από έναν browser σε linux ή Mac OS] αλλά με την ενίσχυση παιχνιδιών τα οποία θα μπορούν να τρέξουν μέσα από τον δημοφιλή browser χωρίς διακρίσεις.

Η Mozilla έχει θέσει ως στόχο με αυτόν τον τρόπο να φέρει την εμπειρία των 3D παιχνιδιών στις φορητές συσκευές όπως τα κινητά μας, ειδικότερα μετά από την ανάπτυξη και τις τελευταίες καινοτομίες στην JavaScript.

Το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό δεν γνωρίζουμε αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με προγραμματιστές της EA, της ZeptoLab και της Disney προκειμένου να βελτιώσουν τους ήδη υπάρχοντες τίτλους τους.

Για την ώρα καμαρώστε το γνωστό Citadel της Epic να τρέχει αψεγάδιαστα μέσα από τον Firefox.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση