Αλλάζουν τα specs των Windows 8 ανοίγοντας την πόρτα σε tablets των 7 και 8 ιντσών

You are currently viewing Αλλάζουν τα specs των Windows 8 ανοίγοντας την πόρτα σε tablets των 7 και 8 ιντσών

Η Microsoft προχώρησε σε αλλαγές όσον αφορά τις ελάχιστες προδιαγραφές για τα Windows 8 tablets ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το δρόμο στους κατασκευαστές να κυκλοφορήσουν μικρότερα tablets των 7 και 8 ιντσών.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ανανεωμένες προδιαγραφές για τις πιστοποιημένες συσκευές με Windows 8 η ελάχιστη ανάλυση οθόνης που απαιτεί το πρόγραμμα είναι τα 1.024×768 pixels αντί των 1.366×768 pixels που απαιτούνταν μέχρι πρόσφατα. Το πρόβλημα που προκύπτει από την μείωση της ανάλυσης στην οθόνη είναι ότι το χαρακτηριστικό Snap δεν θα υποστηρίζεται από τα Windows 8 ή τα Windows RT. Χάρη στο Snap ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δει στη start screen δύο εφαρμογές side-by-side. Αυτό με την άφιξη των Windows Blue μάλλον θα αλλάξει, οπότε μικρή η ζημιά.

Η αναθεώρηση στην ελάχιστη ανάλυση οθόνης φαίνεται πως ενδιαφέρει τους κατασκευαστές αφού υπάρχουν ήδη φήμες πως η HTC ετοιμάζει νέο Windows RT tablet με οθόνη 7 ιντσών το οποίο μάλιστα θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί και τηλεφωνικές κλήσεις.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση