Εταιρεία ακουστικών βαρηκοΐας μηνύει την Apple

You are currently viewing Εταιρεία ακουστικών βαρηκοΐας μηνύει την Apple

Μια εταιρεία ακουστικών βαρηκοΐας υπό το όνομα Randolph Divisions κατέθεσε μήνυση εναντίων της Apple με την κατηγορία ότι τους αντέγραψαν όσον αφορά το λανσάρισμα του νέου ζεύγους ακουστικών που συνοδεύουν το iPhone 5 από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη

Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε στην Χαβάη, ανέφερε ότι η τα καινούρια “EarPods” της Apple παραβιάζουν δικαιώματα τα οποία διατηρεί η  κατατεθείσα την μήνυση εταιρεία από το 2007 και με την ονομασία “HearPod”, με ανάλογο λογότυπο.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά της Apple δεν υπάρχει κατατεθέν λογότυπο όσον αφορά τα EarPods ή γενικότερα για την ορολογία “Apple EarPods”.

Το θέμα είναι πως σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία και γενικότερα κάτω από συνθήκες τυποποίησης και χαρακτηρισμού προϊόντων, υπάρχει ένα νομικό παραθυράκι το οποίο δίνει στο δικαστήριο την ευχέρεια να καταρρίψει μια τέτοια μήνυση αν και εφόσον τα 2 προϊόντα δεν έχουν παρόμοιες ιδιότητες.

HAid960

Αν δηλαδή δύο ονομασίες μοιάζουν ή ακόμα και αν ακούγονται το ίδιο αλλά απευθύνονται σε εντελώς διαφορετικές ομάδες καταναλωτών, περίπτωση κατά την οποία δύσκολα θα μπέρδευε κανείς το ένα με το άλλο.

Τώρα πως ένας άνθρωπος με βαρηκοΐα, του οποίου το ακουστικό θα πρέπει να συνταγογραφηθεί από κατάλληλο ιατρό με σύσταση, η σύσταση να πάει στα χέρια εξειδικευμένης εταιρείας όπου και θα γίνει παραγγελία και προσαρμογή της συσκευής στον ενδιαφερόμενο και τέλος θα τιμολογηθεί με μια τιμή που θα είναι κατά δεκάδες φορές ακριβότερη [για να μην γράψουμε εκατοντάδες διότι τα καλά ακουστικά βαρηκοΐας είναι πανάκριβα], θα μπερδευτεί και θα αγοράσει ένα ζευγάρι “EarPods” είναι μια εκδοχή που η Randolph Divisions θα χρειαστεί να εξηγήσει στο δικαστήριο.

HearP960

Δυνατό χαρτί θα μπορούσε να θεωρηθεί η ιστοσελίδα που διατηρεί η τελευταία, με την ονομασία earpod.com, όνομα που μπορεί περισσότερο να μπερδέψει υποψήφιους πελάτες της Apple παρά το ανάποδο. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις όποιες εξελίξεις.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση