Νέα SSD από την Intel με το βλέμμα στα Ultrabook

Intel SSD 313 series

Η Intel ξεκίνησε τη διάθεση της νέας σειράς SSD 313 η οποία είναι μικρής χωρητικότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φορητούς για τη μείωση του χρόνου boot αλλά και την ταχύτερη φόρτωση εφαρμογών. Όπως και η παλαιότερη σειρά 311, έτσι και η νέα σειρά 313 είναι σχεδιασμένη για τη χρήση μαζί με παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους συνδυάζοντας έτσι υψηλή ταχύτητα αλλά και μεγάλη χωρητικότητα

Η νέα σειρά 313 είναι SATA II, οπότε δεν υπάρχει ακόμα ταχύτητα μεταφοράς που να φτάνει τα 6Gbps. Είναι κατασκευασμένη στα 25nm με μνήμες flash τύπου SLC, ενώ προσφέρεται σε τιμές που ξεκινούν από τα 120 δολάρια ΗΠΑ για 20GB χωρητικότητας, σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο.

Υποστηρίζουν την τεχνολογία Intel Smart Response, αλλά και την τεχνολογία Smart Connect η οποία επιτρέπει στα Ultrabooks να παραμένουν συνδεδεμένα στο internet σε μια κατάσταση ανάλογη του sleep, χωρίς όμως να διακόπτονται τα feeds από τα social networks ή το email.

Δεν θα μας κάνει καθόλου έκπληξη λοιπόν αν το επόμενο κύμα των Ultrabooks είναι γεμάτο από τα νέα αυτά SSD της σειράς 313.

Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα στο Amazon.com προς 113 δολάρια το μοντέλο στα 20GB και προς138 δολάρια το μοντέλο στα 24GB.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση